Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ιστορικό υψηλό στα 1.045,85 δολάρια για χρυσό

Συνεχίζει ακάθεκτος την ανοδική του πορεία ο χρυσός, ο οποίος «πέτυχε» νέο ιστορικό ρεκόρ στα 1.045,85 δολάρια, καθώς το δολάριο συνεχίζει να υποχωρεί και οι επενδυτές στρέφονται στην ασφάλεια του «κίτρινου μετάλλου».

Συνεχίζει ακάθεκτος την ανοδική του πορεία ο χρυσός, ο οποίος «πέτυχε» νέο ιστορικό ρεκόρ στα 1.045,85 δολάρια ανά ουγκιά, καθώς το δολάριο συνεχίζει να υποχωρεί και οι επενδυτές στρέφονται στην ασφάλεια του «κίτρινου μετάλλου».

Όπως αναφέρει σε ανάλυσή του το Bloomberg η έντονη δραστηριότητα των επενδυτών στην αγορά του χρυσού αποτελεί απόδειξη ότι θεωρούν πως η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας θα «τροφοδοτήσει» τις πληθωριστικές πιέσεις και ως εκ τούτου φροντίζουν να προστατευθούν έγκαιρα.

Ο χρυσός έχει σημειώσει άνοδο 18% από την αρχή του έτους και προετοιμάζεται να «κλείσει» την τρίτη διαδοχική χρονιά σημαντικών ετήσιων κερδών.

Την ίδια στιγμή και οι αναλυτές φροντίζουν να αναβαθμίσουν τις προβλέψεις τους για το «κίτρινο μέταλλο», με την Deutsche Bank να εκτιμά ότι ο χρυσός θα αγγίξει τα 1.100 δολάρια ανά ουγκιά εντός του2010. Ακόμη πιο αισιόδοξη η χρηματιστηριακή εταιρεία GoldCore (η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο εμπορευμάτων), καθώς ο επικεφαλής της Mark O’Byrne δεν δίστασε να προβλέψει ότι ο χρυσός μπορεί να φθάσει ακόμη και τα 2.000 δολάρια ανά ουγκιά, εντός των επόμενων ετών, χωρίς πάντως να δώσει ακριβή χρονικό ορίζοντα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v