Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 0,88% για το πετρέλαιο στα $71,03

Δυναμικά κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, καθώς τόσο το ενεργειακό μπλοκ, όσο και τα μέταλλα κατέγραψαν σημαντικά κέρδη.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Δυναμικά κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, καθώς τόσο το ενεργειακό μπλοκ, όσο και τα μέταλλα κατέγραψαν σημαντικά κέρδη.

Αιτία στάθηκε η απροσδόκητη αύξηση επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας, υπονοώντας ότι ενδεχομένως εκτιμάται ανάκαμψη του πληθωρισμού σαν αποτέλεσμα της επιστροφής σε τροχιά ανάπτυξης των οικονομιών.

Ειδικότερα, το Light crude oil (Συμβόλαιο Νοεμβρίου) έκλεισε στα 71,03$/βαρέλι, με κέρδη 0,88%, ενώ το υψηλό ήταν οριακά χαμηλότερα από τα 72$//βαρέλι.

Το πετρέλαιο θέρμανσης (Συμβόλαιο Νοεμβρίου) κινήθηκε σε ανάλογους ρυθμούς, καταγράφοντας κέρδη 1,51% στα 181,87cents/gallon ενώ στο ανώτερο της συνεδρίασης βρέθηκε στα 184,20cents/gallon.

Η βενζίνη τέλος (Συμβόλαιο Νοεμβρίου) με κέρδη 1,24% έκλεισε στα 177,57cents/gallon.

Στο μπλοκ των μετάλλων η εικόνα ήταν θετικότερη, καθώς τόσο ο χρυσός όσο και το ασήμι κινήθηκαν αισθητά υψηλότερα.

Ο χρυσός συγκεκριμένα, κατέγραψε νέα ιστορικά υψηλά φτάνοντας στα 1045$/oz. Το κλείσιμο τελικά διαμορφώθηκε πολύ κοντά στα 1040$/oz, ή 2,2% υψηλότερα σε ημερήσια βάση. Σημειώνεται ότι σημαντικότατη βοήθεια προσέφερε η υποχώρηση του δολαρίου έναντι των βασικότερων ισοτιμιών. Την ίδια ώρα το ασήμι (συμβόλαιο Δεκεμβρίου) έκλεινε στα 17,285$/oz με σημαντικά κέρδη 4,54%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υψηλό ήταν στα 17,44$/oz. Ο χαλκός τέλος (Συμβόλαιο Δεκεμβρίου) με κέρδη 1,74% έκλεισε στα 277,45$/lbs, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης βρέθηκε ακόμα και στα 281,5$/lbs.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v