Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 3,3% για το πετρέλαιο στα $69,70

Πτωτικές τάσεις επεκράτησαν στις δύο κύριες κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων  κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδος, με τις πιέσεις εκ μέρους των πωλητών να είναι σαφώς εντονότερες στο πετρέλαιο.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Πτωτικές τάσεις επεκράτησαν στις δύο κύριες κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων (petroleum complex, μέταλλα) κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδος, με τις πιέσεις εκ μέρους των πωλητών να είναι σαφώς εντονότερες στο πετρέλαιο και τα προϊόντα (βενζίνη, πετρέλαιο θέρμανσης) και ηπιότερες στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων.

Να σημειωθεί η εκπνοή του mini συμβολαίου του αργού για τον Οκτώβριο στη σημερινή συνεδρίαση, ενώ αύριο λήγει η σειρά του Οκτωβρίου στο «μεγάλο» συμβόλαιο (των χιλίων βαρελιών) που έχει φυσική παράδοση.

Ειδικότερα, στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, η σειρά Οκτ.΄09 για το Light crude oil έκλεισε με απώλειες της τάξεως του 3.3% στα $69.70 το βαρέλι, ενώ στα προϊόντα, η σειρά Οκτ.’09 για τη βενζίνη (RBOB Gasoline) κατέγραψε απώλειες 4.5%, κλείνοντας στα $174.90 cents/γαλόνι και αυτή του πετρελαίου θέρμανσης υποχώρησε κατά 4.2% και διαμορφώθηκε στα $175 cents/γαλόνι.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, η σειρά Δεκ.’09 για το χρυσό κατέγραψε ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα $996.3 ανά ουγκιά και τερμάτισε το floor session στο Comex στα $1004.3 ανά ουγκιά, με μικρές τελικά απώλειες της τάξεως του 0.6%.

Την ίδια ώρα, η σειρά Δεκ.’09 για το ασήμι έκλεισε στα $16.88 /ουγκιά, με απώλειες μίας περίπου ποσοστιαίας μονάδος, έχοντας νωρίτερα βρει στήριξη στο χαμηλό ημέρας των $16.525.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v