Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες 1,3% για το πετρέλαιο στα $44,64

Συνεχίστηκε η έντονη «κινητικότητα» στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος και του μηνός Φεβρουαρίου, με το energy complex να βρίσκεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στο «κόκκινο».

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB

Συνεχίστηκε η έντονη «κινητικότητα» στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος και του μηνός Φεβρουαρίου, με το energy complex να βρίσκεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στο «κόκκινο» διορθώνοντας μέρος της ανοδικής κίνησης των προηγούμενων συνεδριάσεων, ενώ οι traders των πολύτιμων μετάλλων ...απήλαυσαν μία ιδιαιτέρως ευμετάβλητη συνεδρίαση με συνεχείς εναλλαγές και μάχη μεταξύ αγοραστών και πωλητών γύρω από σημαντικά επίπεδα στήριξης.

Να σημειωθεί η εκπνοή των futures του Μαρτίου στα products, βενζίνη και πετρέλαιο θέρμανσης στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης.

Στη γλώσσα των αριθμών, το light crude oil (συμβόλαιο παράδοσης Απριλίου) τερμάτισε το floor session με περιορισμένες τελικά απώλειες της τάξεως του 1.3%, στα 44.64 $/βαρέλι, έχοντας υποχωρήσει ενδοσυνεδριακά μέχρι τα 42.55 $/βαρέλι. Ενώ στα προϊόντα, τα συμβόλαια της βενζίνης (συμβόλαιο Μαρτίου) έκλεισαν οριακά χαμηλότερα, στα $129.63 cents/gallon και αυτά του πετρελαίου θέρμανσης (σειρά Μαρτίου) εξέπνευσαν στα $126 cents/gallon με μεγαλύτερες απώλειες της τάξεως του 2.64%.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, η συνεδρίαση ήταν για γερά νεύρα, καθώς ο χρυσός (συμβόλαιο Απριλίου) έκλεισε στα 942.5 $/oz (πρακτικά αμετάβλητος), πλην όμως πραγματοποίησε τη διαδρομή $964-927, για να «μαζέψει» εν συνεχεία οδεύοντας στο «flat» προς το πέρας της συνεδρίασης στο floor του Comex, ενώ το ασήμι (συμβόλαιο Μαίου) κράτησε θετικό πρόσημο κλείνοντας στα 13.11 $/oz (+1%), κατά τη διάρκεια δε της συνεδρίασης κινήθηκε -όπως και την Πέμπτη- χαμηλότερα από τα 13$/oz, μέχρι τα 12.825 $/oz.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v