Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη πετρελαίου στα 40 δολ. -Διόρθωση χρυσού

Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύονται πάνω από τα 40 δολάρια και οι τιμές του χρυσού υποχωρούν κάτω από τα 1.000 δολάρια, λόγω των φημών για αύξηση του μεριδίου της αμερικανικής κυβέρνησης στην Citigroup χωρίς κρατικοποίηση.

Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύονται πάνω από τα 40 δολάρια ανά βαρέλι και οι τιμές του χρυσού υποχωρούν κάτω από τα 1.000 δολάρια ανά ουγκιά, καθώς οι φήμες για αύξηση του μεριδίου της αμερικανικής κυβέρνησης στην Citigroup χωρίς κρατικοποίηση του οίκου, αναπτερώνουν τις ελπίδες «αναίμακτης» κατάληξης των μεγάλων τραπεζικών τραπεζών διαμέσου της κρίσης.

Στις τιμές του πετρελαίου επιδρούν επιπλέον θετικά οι ενδείξεις ότι τα μέλη του OPEC έχουν εφαρμόσει εξ ολοκλήρου τις μειώσεις παραγωγής που ανήγγειλαν.

Πάντως οι συναλλαγές παραμένουν έντονα νευρικές σε όλες τις αγορές και, όσον αφορά τον μαύρο χρυσό, οι κλιμακούμενοι φόβοι για την αποδυνάμωση της παγκόσμιας ζήτησης περιορίζουν τα κέρδη.

Το συμβόλαιο του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη ενισχύεται 53 σεντς στα 40,56 δολάρια, ενώ το Brent στο Λονδίνο κερδίζει 75 σεντς στα 42,64 δολάρια.

Ο χρυσός υπαναχωρεί από τα 1.000 δολάρια που άγγιξε στην προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι traders τακτοποιούν τις θέσεις τους μετά την κατάκτηση του ψυχολογικού φράγματος.

Το συμβόλαιο Φεβρουαρίου του πολυτίμου μετάλλου υποχωρεί 15,20 δολάρια ή 1,5% στα 986,60 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v