Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Έσπασε" το φράγμα των 1.000 δολαρίων ο χρυσός

Έλαμψε ο χρυσός στην κατακλείδα συνεδρίαση της εβδομάδας, με τη σειρά του Απριλίου να κλείνει στο Comex του Nymex της Νέας Υόρκης πάνω από το ψυχολογικό φράγμα των χιλίων δολαρίων ανά ουγκιά, στα $ 1.002,2/oz.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB

Έλαμψε ο χρυσός στην κατακλείδα συνεδρίαση της εβδομάδας, με τη σειρά του Απριλίου να κλείνει στο Comex του Nymex της Νέας Υόρκης πάνω από το ψυχολογικό φράγμα των χιλίων δολαρίων ανά ουγκιά, στα $ 1.002,2/oz
(με ημερήσια κέρδη 26 δολ. ανά ουγκιά), καταγράφοντας μάλιστα -μία ώρα πριν κλείσει το floor- ενδοσυνεδριακό υψηλό στα $ 1.007,7!

Από κοντά και ο άργυρος, με τα συμβόλαια του Μαρτίου να καλπάζουν μέχρι τα 14,58 $/oz και να τερματίζουν το floor trading στα $14,49, με κέρδη για την ημέρα της τάξεως του 4% περίπου. Να σημειωθεί η ενδυνάμωση του ευρώ, αργά το απόγευμα, προς το 1,2850 ως προς το αμερικανικό δολάριο.

Στο petroleum complex, η εκπνοή του «μεγάλου» συμβολαίου (των χιλίων βαρελιών) του αργού στο χρηματιστήριο Nymex ήταν το κυρίαρχο γεγονός της ημέρας, με τα συμβόλαια άμεσης παράδοσης να τερματίζουν στα $ 39,28 (-0,51%) και το spread με τα futures του Απριλίου να διατηρείται στα 70 σεντς.

Ειδικότερα, η «καινούργια» σειρά (April futures) που αποτελεί πλέον το front-month contract υποχώρησε κατά 0,65%, μία ανάσα από τα $ 40 το βαρέλι, ενώ σε πτωτική τροχιά κινήθηκαν τα προϊόντα, με τη βενζίνη (RBOB Gasoline, σειρά Μαρτίου) να διαμορφώνεται στα $ 107,25 σεντς το γαλόνι (-2,4%) και το πετρέλαιο θέρμανσης (heating oil, παράδοση Μαρτίου) στα $ 119,5 σεντς το γαλόνι, με ημερήσια πτώση της τάξεως του 0,8%.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v