Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Επιασε" τα 1.000 δολάρια ο χρυσός

Το ψυχολογικά σημαντικό επίπεδο των 1.000 δολαρίων κατέκτησε ο χρυσός, καθώς αυξάνεται η ζήτηση από τους επενδυτές, που αναζητούν «καταφύγιο» στην κρίση. Υποχωρεί το πετρέλαιο εξαιτίας των φόβων βαθύτερης ύφεσης.

Το ψυχολογικά σημαντικό επίπεδο των 1.000 δολαρίων κατέκτησε ο χρυσός, καθώς αυξάνεται η ζήτηση από τους επενδυτές, που αναζητούν «καταφύγιο» στην κρίση.

Εχοντας κατακτήσει τα υψηλότερα επίπεδα επτά μηνών στην χθεσινή συνεδρίαση, το προθεσμιακό συμβόλαιο του κίτρινου μετάλλου διατήρησε ανοδικές τάσεις, ειδικά μετά τις ενδείξεις εμβάθυνσης της κρίσης στα στατιστικά στοιχεία Ευρώπης και ΗΠΑ.

Το συμβόλαιο Απριλίου ενισχύεται αυτή την ώρα 21,30 δολάρια ή 2,2% στα 997,80 δολάρια στο COMEX, έχοντας κατακτήσει ενδοσυνεδριακά τα 1.000,30 δολάρια, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 16 Ιουλίου.

Στον αντίποδα, υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου, περιορίζοντας τα προηγούμενα μεγαλύτερα κέρδη επτά εβδομάδων, καθώς τα χρηματιστήρια της Ευρώπης και της Ασίας υποχωρούν κάθετα εξαιτίας των φόβων ότι η διεθνής ύφεση βαθαίνει.

Σταθεροποιητικά κινούνται και οι τιμές του χρυσού, καθώς οι επενδυτές τακτοποιούν τις θέσεις τους μετά την αναρρίχηση του μετάλλου σε υψηλό επτά εβδομάδων.

Η τιμή του συμβολαίου Μαρτίου του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη υποχωρεί 1,68% ή 4,2% στα 37,80 δολαρια ανά βαρέλι. Στην προηγούμενη συνεδρίαση, το συμβόλαιο κέρδισε 4,86 δολάρια στα 39,48 δολ. ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v