Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα υψηλά έτους ο χρυσός ($978,2)

Σε νέα υψηλά έτους διαμορφώθηκε ο χρυσός που έκλεισε στα 978,20 δολάρια ανά ουγκιά με κέρδη 1,1%. Απώλειες 1,1% κατέγραψε το πετρέλαιο που έκλεισε στα 34,54 δολάρια το βαρέλι.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB

Αρνητική ήταν η εικόνα της Τετάρτης στο petroleum complex, με τις πιέσεις στο αργό να εστιάζονται στη δεύτερη σειρά και την ψαλίδα (spread) με το «κοντινό» συμβόλαιο να κλείνει κατά ένα και πλέον δολάριο σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση, ενόψει της λήξης των συμβολαίων παράδοσης Μαρτίου στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδος, ενώ σημαντικές πιέσεις δέχθηκαν και τα products.

Να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση των στοιχείων για τα αμερικανικά αποθέματα ενέργειας, η οποία συνήθως διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο κάθε Τετάρτη στη διαμόρφωση της βραχυπρόθεσμης τάσης στο floor του χρηματιστηρίου Nymex της Νέας Υόρκης, είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη, εξαιτίας της προηγηθείσας αργίας της Δευτέρας για τον εορτασμό της Ημέρας του προέδρου.

Στη γλώσσα των αριθμών, στην εκπνοή της συνεδρίασης στο Nymex, το light crude oil (συμβόλαιο Μαρτίου) διαπραγματευόταν στα $34.54 το βαρέλι με απώλειες της τάξεως του 1.1% και χαμηλό στα $34.13, με την επόμενη σειρά (παράδοση Απριλίου) να υποχωρεί κατά 3% στα $37.40 το βαρέλι, ενώ έντονα αρνητική ήταν η εικόνα στα προϊόντα, με τη βενζίνη (RBOB Gasoline, σειρά Μαρτίου) να διαμορφώνεται στα $106.85 cents το γαλόνι (-3.9%) και το πετρέλαιο θέρμανσης (heating oil, παράδοση Μαρτίου) στα $114.80 cents το γαλόνι, με ημερήσια πτώση της τάξεως του 3.2%.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, η εικόνα της σημερινής συνεδρίασης ήταν ιδιαίτερα θετική, με το δίδυμο χρυσού-αργύρου να καλπάζει σε νέα διαδοχικά υψηλά για το έτος. Ειδικότερα, τα συμβόλαια του χρυσού παράδοσης Απριλίου έκλεισαν στο Comex στα $978.20 ανά ουγκιά, με κέρδη 1.1%, ενώ στις ηλεκτρονικές συναλλαγές αργά το βράδυ «έγραφαν» $982.8. Τέλος, τα συμβόλαια του Μαρτίου στο ασήμι διαμορφώθηκαν στα 14.29 $/oz, ενισχυμένα κατά 2%, ενώ σκαρφάλωναν την ίδια ώρα (μετά το πέρας του floor trading) στα $14.37. Να σημειωθεί η υποχώρηση του ευρώ στα 1.2540 με το αμερικανικό δολάριο.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v