Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Ράλι" 10,40% για το πετρέλαιο στα $37,51

Η αρνητική εικόνα συνεχίστηκε για άλλη μια συνεδρίαση στο petroleum complex, αυτή την φορά όμως η πίεση αφορούσε τα oil products, ενώ η σειρά Μαρτίου’09 ανέκαμψε εντυπωσιακά από τα χαμηλά της προηγούμενης ημέρας.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB

Η αρνητική εικόνα συνεχίστηκε για άλλη μια συνεδρίαση στο petroleum complex, αυτή την φορά όμως η πίεση αφορούσε τα oil products, ενώ η σειρά Μαρτίου’09 ανέκαμψε εντυπωσιακά από τα χαμηλά της προηγούμενης ημέρας κλείνοντας τo spread με την δεύτερη σειρά στα $4/βαρέλι από τα $8/βαρέλι που είχε διαμορφωθεί στο τέλος της συνεδρίασης της Πέμπτης.

Για την ακρίβεια, η σειρά Μαρτίου’09 (front-month contract) για το Light crude oil έκλεισε στα $37.51/βαρέλι με κέρδη της τάξης του +10,40% και υψηλό ημέρας στα $38.25/βαρέλι.

Τα σημαντικά κέρδη των προηγούμενων δύο συνεδριάσεων δεν άφησαν ασυγκίνητους στους short-term traders με αποτέλεσμα να προβούν σε έντονες ρευστοποιήσεις στη RBOB Gasoline (σειρά Μαρτίου’09), κλείνοντας την ημέρα στα $120.63cents/γαλόνι (-3%) καταγράφοντας χαμηλό για την ημέρα στα $114,03cents/γαλόνι; ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης (παράδοση Μαρτίου’09) έπεσε κατά -1%, κλείνοντας την ημέρα στα $130.10cents/γαλόνι, με χαμηλό ημέρας στα $128,80cents/γαλόνι.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v