Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω από τα $1.000 ο χρυσός-"Βουτιά" πετρελαίου

Σταθεροποιητικά κινήθηκε ο χρυσός στην εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδας, με τη σειρά Απριλίου’09 να κλείνει στη Νέα Υόρκη μόλις κάτω από το ψυχολογικό φράγμα των χιλίων δολαρίων ανά ουγκιά, στα $995/ουγκιά.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB

Σταθεροποιητικά κινήθηκε ο χρυσός
στην εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδας, με τη σειρά Απριλίου’09 να κλείνει στη Νέα Υόρκη μόλις κάτω από το ψυχολογικό φράγμα των χιλίων δολαρίων ανά ουγκιά, στα $995/ουγκιά με περιορισμένες απώλειες της τάξης των $5/ουγκιά, ανακάμπτοντας με χαρακτηριστική ευκολία από τα χαμηλά της ημέρας στα$976,20/ουγκιά.

Στο petroleum complex, οι traders ξεκίνησαν την εβδομάδα πιέζοντας το σύνολο του μπλοκ λόγω των συνεχιζόμενων απωλειών στα διεθνή χρηματιστήρια, με τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου’09 να τερματίζουν στα $38.44/βαρέλι (-4.25%) και το spread με τα αντίστοιχα futures για το Brent Crude Oil να διαμορφώνεται στα $2,50/βαρέλι.

Παρόμοια ήταν η εικόνα και για τα προϊόντα του πετρελαίου, με την RBOB Gasoline (σειρά Μαρτίου’09) να κλείνει την ημέρα στα $104.33cents/γαλόνι (-3%), χάνοντας τα αρχικά κέρδη που την οδήγησαν έως τα $109,88cents/γαλόνι, ενώ και η σειρά παράδοσης Μαρτίου’09 για το πετρέλαιο θέρμανσης κατέγραψε απώλειες της τάξης του -2%, κλείνοντας στα $117,54cents/γαλόνι.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v