Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρά κέρδη 6,6% για το πετρέλαιο στα 104,33 $

Ράλι πραγματοποίησε στο φινάλε της συνεδρίασης το petroleum complex, με τη λήξη των συμβολαίων Οκτωβρίου στο mini crude που διαπραγματεύονται στο σύστημα Globex να προσθέτει volatility στο floor του Nymex.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB


Ράλι πραγματοποίησε στο φινάλε της κατακλείδας συνεδρίασης της τρίτης χρηματιστηριακής εβδομάδος του Σεπτεβρίου σύσσωμο το petroleum complex, με τη λήξη των συμβολαίων στο mini crude (σειρά Οκτωβρίου) που διαπραγματεύονται ηλεκτρονικά στο σύστημα συναλλαγών Globex να προσθέτει volatility κατά το τελευταίο ημίωρο της συνεδρίασης στο floor του Nymex.

Ειδικότερα, το Light crude oil άνοιξε στα $97.95 το βαρέλι, έκανε χαμηλό στα 97.39 $/βαρέλι για να κινηθεί στην συνέχεια έντονα ανοδικά και να κορυφώσει στη λήξη της συνεδρίασης καταγράφοντας υψηλό στα 105.25 $/βαρέλι, ενώ ακριβώς στη λήξη έκανε πράξη στα $104.33, με σημαντικά κέρδη της τάξεως του 6.6%. Μικρότερης έκτασης ήταν τα κέρδη για τα προϊόντα, με το πετρέλαιο θέρμανσης να διαμορφώνεται στα $288.50 cents/gallon (σειρά Οκτωβρίου), με άνοδο 3.6% και τη βενζίνη στα $258.50 cents/gallon, ενισχυμένη κατά 4.13%.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, μετά το απίστευτο από πλευράς ημερησίων διακυμάνσεων διήμερο που προηγήθηκε, η εικόνα της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδος για το δίδυμο (χρυσός-ασήμι) ήταν συγκριτικά πιο ήρεμη, ωστόσο σε απόλυτα μεγέθη υπήρχε και πάλι αξιοσημείωτη απόσταση μεταξύ υψηλού και χαμηλού ημέρας.

Συγκεκριμένα, ο χρυσός πραγματοποίησε διακύμανση 52 δολαρίων ανά ουγκιά, τερματίζοντας τη συνεδρίαση στο floor του Comex $32.3 χαμηλότερα από την Πέμπτη, στα 864.70 $/oz και κρατώντας συνολικά κέρδη για την επεισοδιακή αυτή εβδομάδα της τάξεως των 100 δολαρίων. Χαμηλότερα έκλεισε εξάλλου και το ασήμι, με τη σειρά παράδοσης του Δεκεμβρίου να διαμορφώνεται την ίδια ώρα στα 12.44 $/oz (-2%), έχοντας πραγματοποιήσει την εντυπωσιακή «διαδρομή» μεταξύ 11.81 και 12.70 $/oz.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v