Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη πετρελαίου μετά την AIG

Ακόμη και η πετρελαϊκή αγορά «είδε με καλό μάτι» τη διάσωση της AIG, καθώς θεωρείται ότι μέσω αυτής απομακρύνεται αισθητά η «κατάρρευση» και της αμερικανικής οικονομίας. Στα 95 δολ. ο «μαύρος χρυσός».

Η απόφαση του αμερικανικού δημοσίου να προσφέρει 85 δισ. δολάρια για την απόκτηση του 79,9% της AIG επηρέασε θετικά τις διαθέσεις ακόμη και των επενδυτών στις πετρελαϊκές αγορές. Όπως σημειώνουν, αυτή η ενέργεια μπορεί να βοηθήσει ώστε να υπάρξει «ανακοπή» στη χαλάρωση της αμερικανικής οικονομίας και ως εκ τούτου ανάκαμψη στη ζήτηση πετρελαίου.

Η πρώτη αντίδραση στην αγορά της Ν. Υόρκης ήταν το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου να σημειώσει άνοδο 4,2% και να αγγίξει το επίπεδο των 95 δολαρίων στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Ανάλογη εικόνα και για το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου για το «ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος» brent το οποίο ενισχύεται 4,5% στο επίπεδο των 93,21 δολαρίων, σημειώνοντας τα πρώτα κέρδη του έπειτα από 15 ημέρες.

Εν τω μεταξύ, κέρδη εμφανίζει και το αμερικανικό νόμισμα, ιδίως έναντι του γεν. Το αμερικανικό νόμισμα ανήλθε έως τα 106,32 γεν έναντι 105,04 στην προηγούμενη συνεδρίαση, αμέσως μετά την ανακοίνωση της Fed. Αυτή την ώρα διαμορφώνεται στα 105,33 γεν.

Το ευρώ διαμορφώνεται στο 1,4090 δολάριο, ελαφρώς χαμηλότερα από τη χθεσινή διαμόρφωση πέριξ του 1,4145 δολαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v