Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το δολάριο ακινητοποιεί το πετρέλαιο στα 102 δολ.

Σταθεροποιητικά κινείται το πετράλαιο, με ώθηση από την προσέγγιση του τυφώνα Άικ στις αμερικανικές ακτές, αλλά πιέσεις εξαιτίας της αναρρίχησης του δολαρίου σε υψηλό έτους έναντι του ευρώ.

Σταθεροποιητικά κινείται η τιμή του πετρελαίου, με ανοδική ώθηση από την προσέγγιση του τυφώνα Άικ στις αμερικανικές ακτές, αλλά πιέσεις από την αναρρίχηση του δολαρίου σε υψηλό έτους έναντι του ευρώ.

Το συμβόλαιο Οκτωβρίου του αργού πετρελαίου διαμορφώνεται στα 102,41 δολάρια με πτώση 17 σεντς στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη. Το συμβόλαιο ενισχύθηκε σχεδόν 1,5 δολάριο νωρίτερα, καθώς ο τυφώνας Άικ εισέρχεται στον Κόλπο του Μεξικό, απειλώντας πετρελαϊκές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ.

Στη συνέχεια ωστόσο υποχώρησε υπό την πίεση της αναρρίχησης του δολαρίου. Οι επενδυτές που ήθελαν να προστατευθούν από την πτώση του δολαρίου είχαν βοηθήσει στην αναρρίχηση των τιμών πετρελαίου και άλλων εμπορευμάτων σε επίπεδα ρεκόρ κατά το α΄εξάμηνο του έτους.

Το αμερικανικό νόμισμα διέσπασε το ψυχολογικό όριο των 1,40 έναντι του ευρώ από αργά το βράδυ της Τετάρτης και έχει παραμείνει έκτοτε σε αυτά τα επίπεδα. Αυτή την ώρα, η ισοτιμία δολαρίου-ευρώ διαμορφώνεται στα 1,3922 δολάρια.
Η κατάσταση όμως αυτή έχει ανατραπεί τον τελευταίο μήνα, καθώς το αμερικανικό νόμισμα καταγράφει «ράλι» έναντι του ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v