Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες 1,3% για το πετρέλαιο στα 106,45 δολ.

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος για το σύνολο σχεδόν (εξαιρουμένου του φυσικού αερίου) των προϊόντων που διαπραγματεύονται στις διεθνείς αγορές των εμπορευμάτων.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB


Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε η τελευταία συνεδρίαση της πρώτης χρηματιστηριακής εβδομάδος του μηνός Σεπτεμβρίου για το σύνολο σχεδόν (εξαιρουμένου του φυσικού αερίου) των προϊόντων που διαπραγματεύονται στις διεθνείς αγορές των εμπορευμάτων, καθώς η αίσθηση ευρύτερων ρευστοποιήσεων από επενδυτικά κεφάλαια ήταν διάχυτη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, σε συνδυασμό και με τη συνεχιζόμενη ενίσχυση του δολαρίου στη διεθνή αγορά συναλλάγματος παρά τα δυσμενή μακροοικονομικά στοιχεία που αφορούσαν την αμερικανική αγορά εργασίας και ανακοινώθηκαν το μεσημέρι.

Στο energy complex, τα συμβόλαια στο Light crude oil τερμάτισαν το floor session στα 106.45 δολάρια το βαρέλι (-1.3%), με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στην υπεράσπιση της στήριξης στην περιοχή των $105.50 (ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα $105.13), επίπεδο που μετά την καταγραφή του intraday χαμηλού δοκιμάστηκε αρκετές φορές και κράτησε τελικά στο κλείσιμο.

Στα products, το πετρέλαιο θέρμανσης (σειρά Οκτωβρίου) κινήθηκε σε ανάλογους ρυθμούς, υποχώρησε έως τα $293.19 cents το γαλόνι και διαμορφώθηκε στο κλείσιμο στα $298.35 cents/gallon με απώλειες 1.33%, ενώ τα συμβόλαια στη βενζίνη για τον Οκτώβριο τερμάτισαν τη συνεδρίαση στα $268.55 cents το γαλόνι, με ημερήσια πτώση της τάξεως του 2%. Όπως ανεφέρθη στην εισαγωγή, διασώθηκαν τα futures στο φυσικό αέριο, με το εν λόγω εμπόρευμα να κλείνει στα $7.44 / MmBtu, με κέρδη 1.64%.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων υπήρξε νευρικότητα και έντονες διακυμάνσεις. Τα συμβόλαια του χρυσού για τον Οκτώβριο υποχωρούσαν στις ηλεκτρονικές συναλλαγές κατά σχεδόν 10 δολάρια, «γύρισαν» μία περίπου ώρα μετά το άνοιγμα του floor στις Η.Π.Α και κινήθηκαν υψηλότερα, μέχρι τα $820 ανά ουγκιά για να υποχωρήσουν στη συνέχεια αργά το απόγευμα μέχρι τα 794 $/oz και να κάνουν settlement στα $798.8, οριακά χαμηλότερα σε ημερήσια βάση.

Εκτεταμένες ρευστοποιήσεις έλαβαν χώρα στα συμβόλαια στο ασήμι, καθώς η σειρά του Δεκεμβρίου έκλεισε στα $12.325 ανά ουγκιά, με σημαντικές απώλειες σχεδόν 5% και χαμηλό στα 12.12 $/oz (!).


e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v