Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη από χαμηλά 5 εβδομάδων για πετρέλαιο

Ανακάμπτει από τα χαμηλά πέντε εβδομάδων ο «μαύρος χρυσός» στην αγορά της Ν. Υόρκης, καθώς ο τυφώνας Ike καθυστερεί την επανέναρξη λειτουργίας στον κόλπο του Μεξικού

Ανακάμπτει από τα χαμηλά πέντε εβδομάδων ο «μαύρος χρυσός» στην αγορά της Ν. Υόρκης, καθώς ο τυφώνας Ike καθυστερεί την επανέναρξη λειτουργίας στον κόλπο του Μεξικού. Παράλληλα η υποχώρηση του δολαρίου, στρέφει, εκ νέου, τους επενδυτές στις αγορές εμπορευμάτων.

Η Royal Dutch Shell ανακοίνωσε ότι δεν επέτρεψε στους εργαζόμενούς της να προχωρήσουν στην επαναλειτουργία των μονάδων τους στον κόλπο του Μεξικού, ενώ η «διάσωση» των Freddie Mac και Fannie Mae, ασκεί αρνητική επίδραση στην πορεία του δολαρίου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η παραγωγή πετρελαίου από τον κόλπο του Μεξικού αντιστοιχεί στο 26% της συνολικής των ΗΠΑ, ενώ αυτή φυσικού αερίου στο 14%.

Σαφώς σημαντική παράμετρος που μπορεί να καθορίσει – έως ένα βαθμό – την πορεία των πετρελαϊκών αγορών αποτελεί η αυριανή (Τρίτη 09/09) σύνοδος του OPEC στη Βιέννη, όπου δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε μείωση παραγωγής.

Άνοδος 2,7% για το συμβόλαιο Οκτωβρίου του Brent, το οποίο αγγίζει το επίπεδο των 106,90 δολαρίων ανά βαρέλι, ενώ κέρδη 1,07% σημειώνει το αμερικανικό αργό, στα 107,37 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v