Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 5,71% για το πετρέλαιο στα 95,50 δολάρια

Ημέρα κυριολεκτικής κατάρρευσης για την αγορά ενέργειας, λόγω του τυφώνα που προκάλεσε η πτώχευση της Lehman και της αδυναμίας του τυφώνα Ike να προκαλέσει σημαντικές ζημιές σε πετρελαϊκές υποδομές.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB

Ημέρα κυριολεκτικής κατάρρευσης η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας για την αγορά ενέργειας, λόγω του τυφώνα μεγέθους 5 που προκάλεσε η πτώχευση της Lehman Brothers και της αδυναμίας του τυφώνα Ike να προκαλέσει σημαντικές ζημιές στις πετρελαϊκές υποδομές του κόλπου του Μεξικού.

Για την ακρίβεια, η σειρά Οκτωβρίου’08 για το Light Crude Oil υποχώρησε έως τα $94,13/βαρέλι, κλείνοντας τελικά την ημέρα στα $95,50/βαρέλι, με απώλειες της τάξης του -5,71% για την ημέρα, πραγματοποιώντας μια από τις μεγαλύτερες ημερήσιες πτώσης για ενεργειακό μπλοκ.

Παράλληλα, η σειρά Οκτ.’08 για την RBOB Gasoline στην Νέα Υόρκη κατέγραψε ακόμη μεγαλύτερες απώλειες, κλείνοντας την συνεδρίαση στα $2,5579cents/γαλόνι, ξεκινώντας την εβδομάδα με απώλειες -7,64%, επίπεδα που είχε να βρεθεί από τις αρχές του έτους.

Εν αντιθέσει με την αγορά ενέργειας, το μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων αποκόμισε σημαντικά κέρδη, με την σειρά Δεκ.’08 για τον χρυσό να κλείνει με κέρδη +3,06%, στα $788/ουγκιά, με υψηλό ημέρας στα $789,50/ουγκιά, ενώ στην αντίπερα όχθη η σειρά Δεκ.’08 για τον χαλκό κατέγραψε απώλειες -2%, κλείνοντας την ημέρα στα $313,65/λίμπρα, με υψηλό ημέρας στα $3,2225/λίμπρα, και χαμηλό στα $3,0570/λίμπρα.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v