Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη από τα χαμηλά 5μήνου για πετρέλαιο

Ανακάμπτει από τα χαμηλά πέντε μηνών ο «μαύρος χρυσός», καθώς ο τυφώνας Ike κατευθύνεται προς τον Κόλπο του Μεξικού, απειλώντας την πετρελαϊκή βιομηχανία των ΗΠΑ. Στα 101,69 δολ. στη Ν. Υόρκη.

Ανακάμπτει από το χαμηλότερο επίπεδο πέντε μηνών ο «μαύρος χρυσός», καθώς ο τυφώνας Ike κατευθύνεται προς τον Κόλπο του Μεξικού, απειλώντας να «χτυπήσει» την πετρελαϊκή βιομηχανία των ΗΠΑ.

Ήδη το 16% της παραγωγικής ικανότητας στον Κόλπο του Μεξικού έχει «εξέλθει» από την αγορά, καθώς ο τυφώνας αναμένεται να «χτυπήσει» αύριο την περιοχή και οι πετρελαϊκές εταιρίες φροντίζουν να προστατέψουν εγκαταστάσεις και εργαζομένους.

Σημειώνεται ότι η περιοχή του Κόλπου του Μεξικού αντιστοιχεί στο 26% της συνολικής παραγωγής των ΗΠΑ.

Αποτέλεσμα το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου για το αμερικανικό αργό να ενισχύεται 0,8% στα 101,69 δολάρια ανά βαρέλι, με την ετήσια άνοδό του να διαμορφώνεται στο 27%. Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή συνεδρίαση το αμερικανικό ελαφρύ αργό είχε υποχωρήσει 1,7% στα 100,87 δολάρια.

Ανοδική τροχιά και για το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου του brent, το οποίο ενισχύεται 0,8% στα 98,45 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ στη χθεσινή συνεδρίαση είχε υποχωρήσει 1,3% στα 97,64 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v