Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Βουτιά" πετρελαίου στα 95,4 δολάρια

Συνεδρίαση έντονης νευρικότητας για τα εμπορεύματα, καθώς η Lehman ήταν από τους μεγάλους «παίκτες» στις αγορές εμπορευμάτων. Κάτω από τα 96 δολ. το πετρέλαιο, άνοδος χρυσού 2,2%.

Οι φόβοι ότι η επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας εξαιτίας της κλιμάκωσης της τραπεζικής κρίσης συντηρούν τις τιμές του πετρελαίου χαμηλά, αλλά ωθούν τις τιμές του χρυσού πάνω από 2%, καθώς οι επενδυτές σπεύδουν στα «καταφύγια.»

Οι αγορές εμπορευμάτων γενικότερα προετοιμάζονται για μια ιδιαίτερα ταραγμένη συνεδρίαση, καθώς η τράπεζα Lehman Brothers που κατέρρευσε στις ΗΠΑ είναι μεγάλος «παίκτης» στις αγορές εμπορευμάτων –αν και μικρότερη από τις ανταγωνιστικές της Goldman Sachs ή Merrill Lynch.

Η τιμή του χρυσού νωρίς στις συναλλαγές στο Λονδίνο ενισχύεται 2,2% στα 779,40 δολάρια ανά ουγκιά.

Κάτω από τα 100 δολάρια, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών, υποχώρησε η τιμή του αργού πετρελαίου, καθώς τα διυλιστήρια στην ακτή του Κόλπου του Μεξικού απέφυγαν τις μεγάλες ζημίες από τον τυφώνα Ike.

Η τιμή του αργού (παράδοσης Οκτωβρίου) υποχώρησε έως και κατά 5,78 δολάρια, στα 95,40 δολάρια στη Νέα Υόρκη, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 26 Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται ότι το πετρέλαιο έχει καταγράψει πτώση της τάξης του 33% από το ρεκόρ των 147,27 δολαρίων της 11ης Ιουλίου, ωστόσο η τιμή παραμένει 23% υψηλότερη σε σχέση με πέρυσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v