Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχώρηση πετρελαίου λόγω πιστωτικής κρίσης

Η πιστωτική κρίση «κτυπά» και τις πετρελαϊκές αγορές, καθώς προβλέπεται περαιτέρω χαλάρωση της ζήτησης, κυρίως στις ΗΠΑ. Οι επενδυτές στρέφονται στο ασφαλές καταφύγιο του χρυσού.

Η πιστωτική κρίση «κτυπά» και τις πετρελαϊκές αγορές, καθώς προβλέπεται περαιτέρω χαλάρωση της ζήτησης, κυρίως στις ΗΠΑ, καθώς οι καταναλωτές μειώνουν τις δαπάνες τους.

Πλήγμα και για την αγορά πετρελαίου επιφέρει η συνεχιζόμενη πιστωτική κρίση σε παγκόσμιο επίπεδο, μετά και την δημοσιοποίηση στοιχείων βάσει των οποίων η κατανάλωση καυσίμων στις ΗΠΑ μειώθηκε σημαντικά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας, η ζήτηση καυσίμων κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων, υποχώρησε 4,4%, σε ετήσια βάση, ενώ παράλληλα η Goldman Sachs προχώρησε σε υποβάθμιση της πρόβλεψής της για τη μέση τιμή «μαύρου χρυσού».

Απώλειες 1,5% για το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου για το αμερικανικό ελαφρύ αργό, το οποίο διαμορφώνεται στο επίπεδο των 95,73 δολαρίων ανά βαρέλι.

Σε ανάλογη πορεία κινείται και το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου για το Brent, το οποίο υποχωρεί 1,6% στο επίπεδο των 93,29 δολαρίων.

Στον αντίποδα, καθώς οι επενδυτές «εγκαταλείπουν πανικόβλητοι» τις μετοχικές αγορές, ο χρυσός εξακολουθεί να καταγράφει ράλι, αγγίζοντας τα 880,10 δολάρια και σημειώνοντας άνοδο κατά 29,60 δολάρια σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο της Ν. Υόρκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v