Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω από τα 120 δολάρια το πετρέλαιο

Μικτή εικόνα στις αγορές εμπορευμάτων την Πέμπτη, καθώς στο ενεργειακό μπλοκ το crude κινήθηκε υψηλότερα, κλείνοντας λίγο κάτω από τα 120 δολ., αντίθετα από πετρέλαιο θέρμανσης και φυσικό αέριο. Αρνητική εικόνα στα μέταλλα.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Mέλος του ομίλου της MPB

Μικτή εικόνα παρουσίασαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά την συνεδρίαση της Πέμπτης, καθώς στο ενεργειακό μπλοκ το crude κινήθηκε υψηλότερα αντίθετα από το πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο, ενώ στα μέταλλα η εικόνα ήταν αρνητική.

Ειδικότερα, το Light crude oil κινήθηκε υψηλότερα στα 119,80$/βαρέλι, κερδίζοντας 1%, ενώ το υψηλό του εντοπίζεται στα 121,78$/βαρέλι. Στο πετρέλαιο θέρμανσης η εικόνα ήταν σταθεροποιητική, καθώς το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου έκλεισε στα 323,07cents/gallon. Αξίζει να σημειωθεί ότι το υψηλό διαμορφώθηκε στα 330,74cents/gallon, όπου εκδηλώθηκαν ωστόσο σημαντικές ρευστοποιήσεις. Η βενζίνη έκλεισε με κέρδη 1,57% στα 299,55cents/gallon ενώ νωρίτερα είχε βρεθεί στα 303,02cents/gallon (Συμβόλαιο Σεπτεμβρίου).

Στα πολύτιμα μέταλλα, ο χρυσός έκλεισε με απώλειες 0,53%, στα 874,1$/oz, (Συμβόλαιο Οκτωβρίου) επηρεασμένος σημαντικά από την ανάκαμψη του δολαρίου έναντι των υπολοίπων νομισμάτων, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι το υψηλό του ήταν στα 888,40$/oz. Στο ασήμι η εικόνα ήταν περισσότερο αρνητική, καθώς το πολύτιμο μέταλλο απώλεσε ποσοστό μεγαλύτερο του 2% στα 16,16$/oz.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v