Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Βουτιά" στα 118,6 δολ. για το πετρέλαιο

Στα χαμηλότερα επίπεδα τριών μηνών, στα 118,6 δολ. το βαρέλι υποχώρησε το πετρέλαιο στην αγορά της Νέας Υόρκης, εμφανίζοντας απώλειες 2,3% και χαμηλό στα 118 δολ. Πτώση για χρυσό στα 881,8 δολάρια.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Mέλος του ομίλου της MPB

Νευρικότητα επεκράτησε κατά τη σημερινή συνεδρίαση στο petroleum complex, με τους πωλητές να διατηρούν εμφανώς την πρωτοβουλία των κινήσεων -φρενάροντας κάθε intraday προσπάθεια ανόδου των τιμών- και τα συμβόλαια πάνω στο αργό και τα προϊόντα να τερματίζουν το floor trading σε αρνητικό έδαφος, κοντά στα χαμηλά της ημέρας.

Συγκεκριμένα, το αργό πετρέλαιο (WTI crude oil) παράδοσης Σεπτεμβρίου διαπραγματεύτηκε στην εκπνοή του floor session στα 118.60 $/βαρέλι, με ποσοστιαία υποχώρηση της τάξεως του 2.3% και χαμηλό στα $118, ενώ την κίνηση ακολούθησαν και τα products, με το πετρέλαιο θέρμανσης (συμβόλαιο Σεπτεμβρίου) να διαμορφώνεται στα $327.50 cents/gallon, με πτώση 2.24% και τη βενζίνη (Gasoline RBOB, συμβόλαιο Σεπτεμβρίου) στα $294 cents/gallon, με ημερήσιες απώλειες σχεδόν 2%.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, πλατίνα (+1.4%, στα 1584.5 $/oz) και παλλάδιο (οριακή πτώση στα $353.90 ανά ουγκιά) προσπάθησαν να διασκεδάσουν τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από τη σημαντική υποχώρηση των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων, ενώ τη σκυτάλη της πτώσης ανέλαβαν στη σημερινή συνεδρίαση ο χρυσός και το ασήμι. Ειδικότερα το κίτρινο μέταλλο έκλεισε το floor session στα 881.8 $/oz, με σοβαρές απώλειες της τάξεως του 2.4% και χαμηλό στα 879.7 (σειρά παράδοσης Οκτωβρίου), ενώ το ασήμι έχασε ποσοστό 3.1% και διαμορφώθηκε την ίδια ώρα στα 16.63 $/oz (συμβόλαια Σεπτεμβρίου).

e-mail address: [email protected]




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v