Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες σχεδόν 3% για το πετρέλαιο στα 121,43$

Με ...άγριες διαθέσεις εκ μέρους των αρκούδων (bears) ξεκίνησε η χρηματιστηριακή εβδομάδα στο energy complex.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Mέλος του ομίλου της MPB


Με ...άγριες διαθέσεις εκ μέρους των αρκούδων (bears) ξεκίνησε η χρηματιστηριακή εβδομάδα στο energy complex, καθώς η ανακοίνωση της BP ότι η τροπική καταιγίδα «Eduardo» που είναι σε εξέλιξη δε θα έχει επίπτωση στην παραγωγή της στον κόλπο του Μεξικό, εξελήφθη ως ιδανική ευκαιρία πωλήσεων στα συμβόλαια του αργού πετρελαίου και των προϊόντων, τα οποία είχαν νωρίτερα πριμοδοτηθεί υπό το πρίσμα ενδεχομένως της πιθανότητας να αναβαθμιστεί αύριο η εν λόγω καταιγίδα σε τυφώνα.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που διαμορφώθηκε στην αγορά είναι η υποχώρηση των συμβολαίων του αργού (WTI Crude) κάτω από τα $120 το βαρέλι, για πρώτη φορά από τις αρχές Μαίου του τρέχοντος έτους. Συγκεκριμένα, η σειρά παράδοσης Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκε με το πέρας της συνεδρίασης στο floor στα $121.43 το βαρέλι, με ποσοστιαίες απώλειες της τάξης του σχεδόν 3% και χαμηλό ημέρας τα $119.50.

Στα products, το πετρέλαιο θέρμανσης (συμβόλαια Σεπτεμβρίου) διαπραγματεύθηκε στο κλείσιμο στα $335.4 cents/gallon, με ημερήσιες απώλειες 2.4%, ενώ η βενζίνη (RBOB Gasoline παράδοσης Σεπτεμβρίου) στα $300.10 cents/gallon, με ημερήσιες απώλειες -2.7%.

Sell off έλαβε χώρα στο φυσικό αέριο, με τα futures παράδοσης Σεπτεμβρίου να τερματίζουν τη συνεδρίαση στα $8.70 / MmBtu, με απώλειες της τάξεως του 7.3% (!).

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, αξιοσημείωτο της συνεδρίασης ήταν -επανάληψη της εικόνας της Παρασκευής- οι ισχυρές πιέσεις που εκδηλώθηκαν στα συμβόλαια που έχουν ως υποκείμενη αξία το παλλάδιο και την πλατίνα, με το πρώτο να χάνει ποσοστό πλέον του 4% ($355 ανά ουγκιά η σειρά του Σεπτεμβρίου) και τη δεύτερη να υποχωρεί κατά 5.5%, στα περίπου 1564 $/oz, (σειρά παράδοσης Οκτωβρίου).

Σε πτωτικό τέμπο κινήθηκαν επίσης, τόσο ο χρυσός, όσο και το ασήμι. Ειδικότερα, τα futures στο κίτρινο μέταλλο (συμβόλαια Οκτωβρίου) τερμάτισαν το floor trading στα 904 $/oz με πτώση περίπου 1% και ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα $899, ενώ το ασήμι (σειρά Σεπτεμβρίου) υποχωρούσε την ίδια ώρα κατά 2.3%, στα 17.11 $/oz, έχοντας κάνει πράξη μέχρι τα $16.91.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v