Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί στα 121,1 δολάρια το πετρέλαιο

Πτωτικά κινείται η πετρελαϊκή τιμή στην Ευρώπη αλλά και στα παράγωγα συμβόλαια της αμερικανικής αγοράς, καθώς το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται.

Πτωτικά κινείται η πετρελαϊκή τιμή στην Ευρώπη αλλά και στις ΗΠΑ, εν μέσω ενδείξεων ότι η τροπική καταιγίδα Edouard δεν θα πλήξει τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο Τέξας.

Νωρίτερα, ο "μαύρος χρυσός" βρέθηκε σε πορεία ανόδου λόγω τροπικής καταιγίδας που πλησιάζει τις ΗΠΑ, αλλά και ενδεχόμενο νέων κυρώσεων ενάντια στο Ιράν.

Η τροπική καταιγίδα Edouard ενδεχομένως να μετατραπεί σε τυφώνα, σύμφωνα με το αμερικανικό National Hurricane Center και να πλήξει το δυτικό Τέξας. "Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα μετατροπής του Edouard σε τυφώνα", επισήμανε η κ. Barb Hestermann, εκπρόσωπος Τύπου του National Hurricane Center.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου για το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά πάνω 3% στα 121,1 δολάρια, ενώ το αντίστοιχο συμβόλαιο για το brent καταγράφει πτώση 3,77% στα 120,38 δολάρια.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Edouard ενδέχεται να πλήξει και περιοχές του Λος Άτζελες, και συγκεκριμένα τις εγκαταστάσεις LOOP, μέσω των οποίων εισάγονται 1 εκατ. βαρέλια πετρελαίου ημερησίως, δηλαδή το 11% των αμερικανικών εισαγωγών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v