Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 118,5 δολάρια με πτώση 0,5% το πετρέλαιο

Ανάμεικτα συναισθήματα δημιούργησαν στους traders τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας, με το ενεργό συμβόλαιο στο NYMEX να κλείνει τελικώς με απώλειες 0,5% στα 118,5 δολάρια.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Mέλος του ομίλου της MPB


Ανάμεικτα συναισθήματα δημιούργησαν στους traders τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας και αφορούν τα ενεργειακά αποθέματα για την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα λοιπόν με το US Department of Energy (DoE), τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 1.6 εκατομμύρια βαρέλια (οι αναλυτές περίμεναν μικρή μείωση κατά 200 χιλιάδες βαρέλια), ενώ στα προϊόντα, τα μεν αποθέματα της βενζίνης μειώθηκαν και μάλιστα σημαντικά -για δεύτερη συνεχή εβδομάδα- κατά περίπου 4.3 εκ. βαρέλια (με το consensus να είναι -1.5 εκ.), τα δε αποθέματα των διυλισμένων προϊόντων αυξήθηκαν κατά 2.8 εκ. βαρέλια, με την αγορά να περιμένει κατά μέσον όρο μικρότερη αύξηση, κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια.

Οι αποκλίσεις των προαναφερθέντων ανακοινωθέντων στοιχείων σε σχέση με τις εκτιμήσεις των διεθνών αναλυτών ενέργειας δημιούργησαν έντονη νευρικότητα και συνεχείς ενδοσυνεδριακές διαδρομές στην προσπάθεια αναζήτησης ισορροπίας μεταξύ αγοραστών και πωλητών στα συμβόλαια του αργού και των προϊόντων του.

Σε αυτό το πλαίσιο, το πέρας του floor session στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης βρήκε τα συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίου στο Light Crude Oil να διαπραγματεύονται στα $118.58 το βαρέλι, καταγράφοντας απώλειες της τάξεως του 0.5%, επιστρέφοντας ωστόσο από το νέο ενδοσυνεδριακό χαμηλό των $117.11.

Παρόμοια ήταν η συμπεριφορά από πλευράς trading και στα products, με το πετρέλαιο θέρμανσης να υποχωρεί περισσότερο -συγκριτικά- κατά 1.4% στα $323.60 cents/gallon (σειρά Σεπτεμβρίου) και τη βενζίνη (για τον ίδιο μήνα) λιγότερο, κατά 0.25% στα $294.90 cents/gallon (Gasoline RBOB).

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων αντιθέτως η συνεδρίαση κύλησε σε πιο ήρεμους τόνους, με ελαφρά πτωτική τάση για χρυσό και άργυρο και ελαφρώς ανοδική για παλλάδιο (οριακή άνοδος στα $354.10 ανά ουγκιά) και πλατίνα (+1.6%, στα 1610 $/oz). Ειδικότερα, το κίτρινο μέταλλο (συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου) τερμάτισε τη συνεδρίαση στο Comex του χρηματιστηρίου Nymex στα 878.8 $/oz (-0.3%) και χαμηλό ημέρας στα $876.3, ενώ το ασήμι (σειρά Σεπτεμβρίου) έκλεισε την ίδια ώρα στα 16.505 $/oz, με ημερήσια πτώση της τάξεως του 0.5%.

e-mail address: [email protected]






























ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v