Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 109 δολ. "σκαρφάλωσε" το πετρέλαιο (+2,6%)

Με τους oil bulls να έχουν το πάνω χέρι σε ολόκληρη τη διάρκεια της συνεδρίασης κύλησε η πρώτη ημέρα της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB

Με τους oil bulls να έχουν το πάνω χέρι σε ολόκληρη τη διάρκεια της συνεδρίασης κύλησε η πρώτη ημέρα της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας.

Στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης τα συμβόλαια στο light crude oil παράδοσης Μαΐου κινήθηκαν έντονα ανοδικά, καταγράφοντας ενδοσυνεδριακό υψηλό στα $109,48 το βαρέλι, για να διαμορφωθούν τελικά στο κλείσιμο του floor trading στα 109,01 $/βαρέλι, με διόλου ευκαταφρόνητα ημερήσια κέρδη της τάξεως του 2,6%.

Στο ίδιο tempo κινήθηκαν εξάλλου και τα προϊόντα: Τα futures πάνω στο πετρέλαιο θέρμανσης για τον Μάιο αναρριχήθηκαν στα $308,16 cents το γαλόνι, επιτυγχάνοντας σημαντικά κέρδη της τάξεως του 3% και υπεραποδίδοντας εντός του petroleum complex.

Σε επίπεδα-ρεκόρ σκαρφάλωσαν τα συμβόλαια της αμόλυβδης βενζίνης (gasoline RBOB), διαπραγματευόμενα μέσα στη συνεδρίαση έως τα $2,7978 το γαλόνι, κλείνοντας τελικά στα $278 cents με κέρδη 0,85%.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων η εικόνα ήταν εξίσου θετική. Τα συμβόλαια του χρυσού παράδοσης Ιουνίου κινήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μέχρι το επίπεδο των 933,6 $/oz, ενώ αργά το βράδυ στις ηλεκτρονικές συναλλαγές είχαν απολέσει μέρος των κερδών και διαπραγματεύονταν στα 925,4 $/οz (+1,3%).

Μεγαλύτερα ήταν και πάλι τα κέρδη για το ασήμι, με τα συμβόλαια για τον Μάιο να καταγράφουν κέρδη της τάξεως του 2,15% και να διαπραγματεύονται την ίδια ώρα στα 18,14 $/oz.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v