Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη 3,89% για το πετρέλαιο στα 104,8$

Το floor session στο NΥΜΕΧ έκλεισε με τα συμβόλαια του Light Crude Oil να ενισχύονται κατά 3,89% οριακά χαμηλότερα από τα $105/βαρέλι, επιστρέφοντας από το ενδοσυνεδριακό χαμηλό των $99.84/βαρέλι.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB

Ημέρα έντονης ανοδικής αντίδρασης ήταν η σημερινή για το σύνολο του ενεργειακού μπλόκ, παρά την τεράστια αύξηση στα αποθέματα του Light Crude oil. Να σημειωθεί ότι τα αποθέματα του ακατέργαστου αυξήθηκαν κατά 7,317εκατομύρια βαρέλια, ενώ αντιθέτως τα αποθέματα της βενζίνης μειώθηκαν σημαντικά για τρίτη συνεχή εβδομάδα, κατά 4,525εκατ. βαρέλια.

Το floor session στο NΥΜΕΧ έκλεισε με τα συμβόλαια του Light Crude Oil να ενισχύονται κατά +3,89% (σειρά παράδοσης Μαίου) οριακά χαμηλότερα από τα $105/βαρέλι, επιστρέφοντας από το ενδοσυνεδριακό χαμηλό των $99.84/βαρέλι.

Πρωταγωνιστής της ημέρας ήταν η RBOB Gasoline, η τιμή της οποίας κατέγραψε ιστορικό υψηλό (σειρά Μαΐου’08), κλείνοντας την ημέρα στα $277,30/gallon, με υψηλό ημέρας στα $278,36/gallon. Αιτία για την πολύ μεγάλη άνοδο ήταν η σημαντική μείωση στα αποθέματα της βενζίνης κατά 4,5 εκατ. βαρέλια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πτώση κατά 2,5 εκατ. βαρέλια. Στον αντίποδα, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έκλεισε και αυτή με σημαντικά κέρδη.

Παρά το γεγονός ότι για το σύνολο σχεδόν της συνεδρίασης διαπραγματευόταν σε αρνητικό έδαφος. Πιο συγκεκριμένα, η σειρά Μαϊου’08 για το πετρέλαιο θέρμανσης ενισχύθηκε κατά +2,65%, κλείνοντας την ημέρα στα $295,60/γαλόνι.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v