Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 106$ το πετρέλαιο με κέρδη 4,8%

Το κλείσιμο του floor session στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, βρήκε τα συμβόλαια του Light Crude Oil να διαμορφώνονται στα $106/βαρέλι (σειρά παράδοσης Μαίου), ενισχυμένα κατά 4.8%, στο υψηλό της ημέρας.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της MPB

Συνεχώς σε θετικό έδαφος κυμάνθηκε η αγορά ενέργειας, με την ανακοίνωση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων να πυροδοτεί έντονα ανοδικές εξάρσεις για το πετρέλαιο και τα προϊόντα του, συνεπικουρούμενα και από την φρενήρη εξασθένηση του δολαρίου για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση.

Για την ακρίβεια, το Department of Energy ανακοίνωσε μικρή άνοδο στα αποθέματα του Light Crude Oil κατά 88κ βαρέλια, ενώ τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά –3,285κ βαρέλια, και εκείνα των διυλισμένων προϊόντων κατά –2,141κ βαρέλια.

Σημαντικό ήταν επίσης το γεγονός ότι το refinery utilization έπεσε κατά –1,68%, μιας και το περιθώριο κέρδους για τις εταιρείες διύλισης έχει φτάσει σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα.

Στη γλώσσα των αριθμών, το κλείσιμο του floor session στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, βρήκε τα συμβόλαια του Light Crude Oil να διαμορφώνονται στα $106/βαρέλι (σειρά παράδοσης Μαίου), ενισχυμένα κατά 4.8%, στο υψηλό της ημέρας.

Στα υπόλοιπα προϊόντα του petroleum complex, τα futures για την αμόλυβδη βενζίνη Gasoline RBOB παράδοσης Απριλίου κατάφεραν να κλείσουν με μικρότερα κέρδη, +2.04%, στα $273,50cents/γαλόνι, ενώ σημαντικότατα ήταν τα κέρδη για το πετρέλαιο θέρμανσης (Απρίλιος ’08), που ενισχύθηκαν κατά 4.10%, στα $304,47cents/gallon.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v