Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα πτώση για το πετρέλαιο, στα 101,61 δολάρια

Συνεχίστηκαν οι αθρόες ρευστοποιήσεις στο μπλοκ των εμπορευμάτων κατά τη σημερινή τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τις απώλειες να περιορίζονται κατά περίπτωση στο πέρας της συνεδρίασης στα αμερικανικά floors.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB


Σχόλιο της 20ής/3/2008

Συνεχίστηκαν στις πρωινές ηλεκτρονικές συναλλαγές οι αθρόες ρευστοποιήσεις στο μπλοκ των εμπορευμάτων κατά τη σημερινή τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τις απώλειες να περιορίζονται κατά περίπτωση στο πέρας της συνεδρίασης στα αμερικανικά floors.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγορές στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες θα παραμείνουν κλειστές αύριο, Μεγάλη Παρασκευή των καθολικών, ενώ θα λειτουργήσουν οι αμερικανικές αγορές τη Δευτέρα του (Καθολικού) Πάσχα και οι ευρωπαϊκές μία ημέρα αργότερα, την Τρίτη.

Στη γλώσσα των αριθμών το κλείσιμο του floor session στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης βρήκε τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου, τύπου WTI, να διαμορφώνονται στα $101,61 το βαρέλι (σειρά παράδοσης Μαΐου), μειωμένα για τη συνεδρίαση σε ποσοστό 0,9%, περιορίζοντας ωστόσο αισθητά τις πρωινές μεγάλες ενδοσυνεδριακές απώλειες που είχαν φτάσει σχεδόν τις τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες (χαμηλό στα $98,65, πολύ κοντά στην πρώτη σημαντική στήριξη της αγοράς).

Στα υπόλοιπα προϊόντα του petroleum complex, τα futures για την αμόλυβδη βενζίνη gasoline RBOB (παράδοσης Απριλίου) κατάφεραν να κλείσουν με θετικό πρόσημο (+1,57%), στα 260 cents/γαλόνι, ενώ, στον αντίποδα, οι πιέσεις εξακολούθησαν στα συμβόλαια του πετρελαίου θέρμανσης για τον Απρίλιο, που υποχώρησαν κατά 1,6%, στα 297 cents/γαλόνι.

Το deleveraging συνεχίστηκε για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, με τον χρυσό να πιέζεται έως τα $904,3 η ουγκιά (σειρά Απριλίου), για να κλείσει στα $920 με σημαντικές απώλειες της τάξεως του 2,68%. Sell off είχαμε στο ασήμι καθώς τα futures για τον Μάιο βυθίστηκαν μέχρι τα $16,725 η ουγκιά (-9,33%) και έκλεισαν στα $16,85, μειωμένα για την ημέρα κατά 8,65%!

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v