Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη 1,6% για το πετρέλαιο στα 107,58 δολάρια

Στον ρυθμό των γεωπολιτικών ανησυχιών κινήθηκε το πετρέλαιο, μετά την πρωινή έκρηξη σε έναν εκ των δύο βασικών αγωγών εξαγωγής πετρελαίου στο Ιράκ. Έκλεισε στα 107,58 $ το βαρέλι με κέρδη 1,6%. Αμετάβλητος ο χρυσός.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της ΜΡΒ


Μικτή ήταν η εικόνα της σημερινής συνεδρίασης στο ενεργειακό complex, καθώς υπήρχε διαφοροποίηση της εικόνας των συμβολαίων πάνω στα products (πετρέλαιο θέρμανσης και αμόλυβδη βενζίνη), την ώρα που τα futures του αργού πετρελαίου κινούνταν καθ' όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης στον ρυθμό των γεωπολιτικών ανησυχιών μετά την πρωινή έκρηξη σε έναν εκ των δύο βασικών αγωγών εξαγωγής πετρελαίου στο Ιράκ (στο λιμάνι της Βασόρα), που διέκοψε σημαντικό μέρος των εξαγωγών της εν λόγω πετρελαιοπαραγωγού χώρας.

Στη γλώσσα των αριθμών, το κλείσιμο του floor session στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης βρήκε τα συμβόλαια του Light Crude Oil να διαμορφώνονται στα $ 107,58 το βαρέλι (σειρά παράδοσης Μαΐου), ενισχυμένα σε ποσοστό 1,6%, έχοντας καταγράψει υψηλό νωρίτερα στα $ 108,22. Ράλι πραγματοποίησαν τα futures του πετρελαίου θέρμανσης, με τη σειρά παράδοσης Απριλίου να τερματίζει τη συνεδρίαση στα $ 313,58 σεντς το γαλόνι, ενισχυμένη σε ποσοστό 3%, ενώ στον αντίποδα, στο "κόκκινο" παρέμεινε σε όλο το floor session η αμόλυβδη βενζίνη (Gasoline RBOB παράδοσης Απριλίου) με τα συμβόλαια να διαμορφώνονται στα $ 271,85 σεντς/γαλόνι, μειωμένα κατά 0,89%. Σχεδόν flat έκλεισε το φυσικό αέριο, με τα συμβόλαια άμεσης παράδοσης (Απρίλιος ’08) να εκπνέουν στα $ 9,578/MmBtu.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, ο χρυσός διαπραγματευόταν αργά το βράδυ πρακτικά αμετάβλητος, στα $ 949 η ουγκιά (σειρά Απριλίου), ενώ συνεχίστηκε η ανάκαμψη για τον άργυρο, με τα futures για τον Μάιο να φτάνουν τα $ 18,47 η ουγκιά (+0,5%).

e-mail address: [email protected]




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v