Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη ημέρα πτώσης για πετρέλαιο στα 101 δολάρια

Ημέρα με έντονες διακυμάνσεις ήταν η σημερινή για τις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, με το πετρέλαιο να υποχωρεί για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στα 101 δολάρια και τα πολύτιμα μέταλλα να υφίστανται ισχυρές ρευστοποιήσεις.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της ΜΡΒ

Ημέρα με έντονες διακυμάνσεις - εναλλαγές και ως εκ τούτου σημαντικές συγκινήσεις ήταν η σημερινή για τις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, με το petroleum complex να αντιδρά στο δεύτερο ήμισυ της συνεδρίασης στο αμερικανικό floor, διακόπτοντας έτσι το μπαράζ ρευστοποιήσεων που έλαβε χώρα κατά το τελευταίο χρηματιστηριακό διήμερο του πρώτου τριμήνου, τα πολύτιμα μέταλλα να υφίστανται ισχυρές πιέσεις «πληρώνοντας» μεταξύ άλλων και το αντίτιμο της ενίσχυσης του δολαρίου, τα δε αγροτικά προϊόντα να παρουσιάζουν μεικτή εικόνα σε μία ιδιαίτερα volatile συνεδρίαση.

Στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, το πέρας του floor session βρήκε τα συμβόλαια του Light Crude Oil να διαμορφώνονται μετά από πολλά σκαμπανεβάσματα στα $101 το βαρέλι (σειρά παράδοσης Μαίου), χάνοντας ποσοστό 0.6% και επιστρέφοντας από το ενδοσυνεδριακό χαμηλό των $99.55. Μεικτή ήταν η εικόνα στα προϊόντα, με τα futures του πετρελαίου θέρμανσης να τερματίζουν τη συνεδρίαση στα $2.8850 το γαλόνι, μειωμένα σε ποσοστό 0.7% και αυτά της αμόλυβδης βενζίνης (Gasoline RBOB) να διαμορφώνονται στα $263.75 cents/γαλόνι, οριακά ενισχυμένα αλλά πάντως διασώζοντας θετικό πρόσημο +0.4%, αμφότερα παράδοσης Μαίου καθώς οι σειρές του Απριλίου εξέπνευσαν χθες.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, οι ρευστοποιήσεις κυριάρχησαν σε όλα τα προϊόντα χωρίς ...διακρίσεις. Συγκεκριμένα, η σειρά του Ιουνίου στο χρυσό έκλεισε στα $887.8 η ουγκιά (-3.66%), ενώ ανάλογες ήταν οι πιέσεις στο ασήμι, με τα futures για το Μάιο να κάνουν settlement στα $16.89 η ουγκιά, μειωμένα κατά 2.43% (ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα $16.30, -5.83%). Να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση κατά την οποία τα συμβόλαια του αργύρου υποχωρούν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 2%(!). Στο «κόκκινο» με παρεμφερείς απώλειες και το παλλάδιο: τα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου έκλεισαν στα 439 δολάρια ανά ουγκιά, με πτώση 2.5%.

Στα αγροτικά προϊόντα τέλος, ξεχώρισε για μία ακόμη συνεδρίαση το καλαμπόκι, με τα futures για το Μάιο να κερδίζουν σχεδόν 3%, στα $5.8375 / bu.

e-mail address: [email protected]


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v