Ξανά πάνω από τα 350 δολάρια ο χρυσός

Σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα διαπραγματεύονται σήμερα οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, λόγω ρευστοποιήσεων, ενώ η τιμή του χρυσού επέστρεψε πάνω από τα 350 δολάρια, εξαιτίας της εξασθένησης του αμερικανικού νομίσματος.

Σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα διαπραγματεύονται σήμερα οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου. Στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Απριλίου διαμορφώνεται στα 32,18 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού διαπραγματεύεται στα 35,509 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 0,45%.

Η μικρή πτώση οφείλεται σε περιορισμένη ρευστοποίηση κερδών, η οποία απομάκρυνε τις τιμές από τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 29 μηνών, αναμένοντας εξελίξεις για την κρίση του Ιράκ. Ωστόσο, πιέσεις στους συναλλασσόμενους εξακολουθεί να ασκεί ενδεχόμενη έλλειψη προσφοράς σε περίπτωση που ξεσπάσει πόλεμος.

Αντίθετα, ανοδικά κινείται η τιμή του χρυσού, λόγω της σημαντικής εξασθένησης του αμερικανικού νομίσματος. Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου διαπραγματεύεται κατά 1,16% υψηλότερα στα 353,70 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v