Πτωτικά οι τιμές αργού και χρυσού

Πτώση καταγράφει η τιμή του αργού στην αγορά της Νέας Υόρκης, καθώς η επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράκ εκτιμάται ότι θα καθυστερήσει. Πτωτικά κινείται και η τιμή του χρυσού εξαιτίας της ενίσχυσης του αμερικανικού νομίσματος.

Πτώση καταγράφει η τιμή του αργού στην αγορά της Νέας Υόρκης, καθώς η επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράκ εκτιμάται ότι θα καθυστερήσει, μετά την απόφαση των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, να δώσουν περισσότερο χρόνο στους επιθεωρητές να ολοκληρώσουν το έργο τους.

Χθες, οι 15 ηγέτες της Ε.Ε. είπαν, ότι ο πόλεμος είναι η ύστατη λύση για τον αφοπλισμό του Ιράκ, μετά από τις αντιπολεμικές διαδηλώσεις που έγιναν στις πρωτεύουσες της Ευρώπης. Η τιμή του αργού πετρελαίου για τα συμβόλαια Μαρτίου, υποχώρησε κατά 67 σεντς, ποσοστό 1,8%, φθάνοντας στα 36,40 δολάρια ανά βαρέλι.

Στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Μαρτίου κινείται ανοδικά και διαμορφώνεται στα 32,10 δολάρια ανά βαρέλι.

Στο μεταξύ η ενίσχυση του αμερικανικού νομίσματος σε συνδυασμό με την απομάκρυνση του ”πολεμικού κλίματος”, οδηγεί σε χαμηλότερα επίπεδα την τιμή του χρυσού. Το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται κατά 0,29% χαμηλότερα και κινείται στα 346,20 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v