Ελαφρώς ανοδικές τάσεις για πετρέλαιο και χρυσό

Ανοδικές τάσεις παρατηρούνται στις τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, έχοντας ωστόσο υποχωρήσει από τα υψηλά των τελευταίων 26 μηνών. Ανοδο, αλλά κάτω από τα επίπεδα των 370 δολαρίων καταγράφει, η τιμή του χρυσού.

Ανοδικές τάσεις παρατηρούνται στις τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, έχοντας ωστόσο υποχωρήσει από τα υψηλά των τελευταίων 26 μηνών. Στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Μαρτίου διαμορφώνεται στα 31,40 δολάρια το βαρέλι. Στη Νέα υόρκη η τιμή του αργού διαπραγματεύεται στα 34,63 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 0,44%.

Η ελαφρά άνοδος των τιμών αποδίδεται σε νευρικότητα λόγω των ανησυχιών για το ενδεχόμενο πολέμου στο Ιράκ αλλά και από την έλλειψη προσφοράς πετρελαίου θέρμανσης στις ΗΠΑ εξαιτίας της παρατεταμένης μείωσης των εξαγωγών της Βενεζουέλας.

Παρά το χθεσινό ”ειρηνικό σάλπισμα” που συνοδεύτηκε από πτώση των τιμών του αργού, οι πετρελαϊκές αγορές έχουν ήδη προεξοφλήσει την πιθανότητα πολέμου ο οποίος θα έχει επιπτώσεις στις ιρακινές εξαγωγές καθώς και τη δίμηνη απεργία στη Βενεζουέλα παράγοντες που έχουν συμβάλει στη μείωση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ τη στιγμή που η ζήτηση βρίσκεται στα ύψη λόγω ψύχους.

Ελαφρώς ανοδικές τάσεις ακολουθεί και η τιμή του χρυσού, παρά την ταυτόχρονη ενίσχυση του αμερικανικού νομίσματος. Το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται κάτω από το επίπεδο των 370 δολαρίων και πιο συγκεκριμένα στα 364,40 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v