Ωθηση στο πετρέλαιο από την κακοκαιρία στις ΗΠΑ

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία για τις τιμές του μαύρου χρυσού, αφού στους γεωπολιτικούς φόβους προστίθενται οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στις ΗΠΑ και αυξάνουν κατακόρυφα τη ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης.

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία για τις τιμές του μαύρου χρυσού, αφού στους γεωπολιτικούς φόβους προστίθενται οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στις ΗΠΑ και αυξάνουν κατακόρυφα τη ζήτηση για το πολύτιμο υγρό.

Ειδικότερα, τα κύματα ”πολικού ψύχους” που κατέκλυσαν τις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες ανέβασαν κατακόρυφα τη ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης, η τιμή του οποίου έσπασε όλα τα ρεκόρ (1,13 δολάρια ανά γαλόνι).

Αναλυτές της αγοράς αποδίδουν, μεταξύ άλλων, την άνοδο στις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης στην δυσκολία που το χαρακτηρίζει έναντι άλλων ”τύπων” να βρεθεί, αφού πρέπει να γίνουν ειδικές παραγγελίες, ενώ παράλληλα, οι εταιρίες δεν κρατούν υψηλό αριθμό αποθεμάτων.

Στα 35,2 δολάρια ανά βαρέλι διαμορφώνονται οι τιμές του αργού, ενώ στα 32,1 δολ. ανά βαρέλι κινούνται οι τιμές του Brent.

Εξάλλου, στα 372 δολάρια ανά ουγκιά κινούνται οι τιμές του χρυσού, ως αποτέλεσμα του ζητήματος του Ιράκ, ενώ αναλυτές της αγοράς ”βλέπουν” περαιτέρω άνοδο των τιμών του πολύτιμου μετάλλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v