Στα 36 δολάρια το πετρέλαιο, υποχωρεί ο χρυσός

Για πρώτη φορά ύστερα από 28 μήνες οι τιμές του πετρελαίου άγγιξαν τα 36 δολάρια το βαρέλι, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι τα πετρελαϊκά αποθέματα των Ηνωμένων Πολιτειών υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1975.

Στα 36 δολάρια το βαρέλι ”εκτινάχθηκε” η τιμή του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι τα πετρελαϊκά αποθέματα των Ηνωμένων Πολιτειών υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1975.

Οι πετρελαϊκές προμήθειες υποχώρησαν κατά 4,5 εκατ. βαρέλια στα 269,8 εκατ. βαρέλια, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας. Ο κύριος λόγος είναι οι ”προετοιμασίες” των Ηνωμένων Πολιτειών για τον πόλεμο με το Ιράκ, αλλά και η εδώ και δύο μήνες απεργία στη Βενεζουέλα.

Στέλεχος της E Street Trading αναφέρει ότι πλέον τα 40 δολάρια είναι ένας ”ορατός” στόχος για την τιμή του πετρελαίου, ακόμη και πριν ξεκινήσουν να ”πέφτουν οι πρώτες βόμβες” όπως τονίζει χαρακτηριστικά.

Η τιμή του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη διαμορφώνεται στα 36 δολάρια το βαρέλι, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τις 12 Οκτωβρίου του 2000, ενώ κοντά στα 32 δολάρια το βαρέλι διαμορφώνεται η τιμή του μαύρου χρυσού στο Λονδίνο.

Αντίθετα, σημαντική πτώση καταγράφει ο χρυσός, στα 350,80 δολάρια την ουγκιά, έναντι της χθεσινής τιμής του πολύτιμου μετάλλου, το οποίο διαμορφωνόταν κοντά στα 360 δολάρια την ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v