Τεχνική χαρακτηρίζεται η ”πτώση” του πετρελαίου

Σε τεχνικούς λόγους αποδίδεται η υποχώρηση στις πετρελαικές τιμές, με τους αναλυτές να προβλέπουν ότι η άνοδος των τιμών θα συνεχιστεί, καθώς πλησιάζουμε προς την ημέρα έναρξης του πολέμου, αλλά και λόγω μιας απεργίας εργατών διυλιστιρίων στη Νιγηρία.

Τεχνικοί χαρακτηρίζονται από διεθνείς αναλυτές οι λόγοι για τους οποίους υποχωρεί η τιμή του μαύρου χρυσού, με τον όγκο των συναλλαγών να κινείται σε υποτονικούς ρυθμούς λόγω της αργίας στις αγορές των ΗΠΑ (ημέρα του προέδρου).

Οι εκτιμήσεις τους πάντως μιλούν για ενίσχυση των τιμών όσο πλησιάζει η ημέρα έναρξης των πολεμικών επιχειρήσεων, ενώ περιορισμένη επίδραση προβλέπεται να έχει και η απεργία των εργατών σε διυλιστήρια στη Νιγηρία.

Στο μεταξύ, αξιωματούχοι του Ιράν τάχθηκαν σήμερα με δηλώσεις τους υπέρ της μείωσης της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ κατά 3- 4 εκατ. βαρέλια την ημέρα, μόλις η κρίση στο Ιράκ ολοκληρωθεί.

Εξάλλου, αναλυτές της αγοράς προβλέπουν ότι οι τιμές του πετρελαίου θα μειωθούν δραστικά μετά το πέρας του πολέμου στο Ιράκ, καθώς θα συνδυαστεί χρονικά με την καλυτέρευση των καιρικών συνθηκών στις ΗΠΑ και τη μειωμένη ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης.

Στα 31,98 δολάρια ανά βαρέλι διαμορφώνονται οι τιμές του Brent, ενώ στα 346 δολάρια ανά ουγκιά κινούνται οι τιμές του χρυσού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v