Σε υψηλά διετίας διαπραγματεύεται το αργό

Σε υψηλά διετίας διαπραγματεύονται από αργά χθες το βράδυ οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές, λόγω του ψύχους αλλά και των εξελίξεων από το μέτωπο του Ιράκ. Ανοδικές τάσεις στην τιμή του χρυσού.

Σε υψηλά διετίας διαπραγματεύονται από αργά χθες το βράδυ οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές, λόγω του ψύχους αλλά και των εξελίξεων από το μέτωπο του Ιράκ.

Αναλυτικότερα, όσον αφορά στις τιμές, στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Απριλίου διαμορφώνεται στα 32,42 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού διαπραγματεύεται στα 36,52 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας ωστόσο πτωτική τάση.

Η αβεβαιότητα για τις εξελίξεις στο Ιράκ, σε συνδυασμό με το ψύχος που έπληξε τις βορειοανατολικές πολιτείες της Αμερικής, συνέβαλε στην αύξηση της ζήτησης για πετρέλαιο θέρμανσης, με αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών του αργού.

Παράλληλα, ανασταλτικό παράγοντα στη σταθεροποίηση των τιμών διαδραματίζει και η παραγωγή, η οποία διαμορφώνεται σε επίπεδα σημαντικά χαμηλότερα του φυσκιολογικού, και ειδικότερα στα 3 εκατ. βαρέλια ημερησίως. Την ήδη βαριά ατμόσφαιρα στις αγορές πετρελαίου εντείνει η επαπειλούμενη απεργία των εργαζομένων στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Νιγηρίας, η οποία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το ερχόμενο Σάββατο.

Το πρόβλημα της προσφοράς και της ισχυρής ζήτησης προέκυψε τη στιγμή που θα αποθέματα αργού βρίσκονται σε χαμηλό ρεκόρ στις ΗΠΑ λόγω της παρατεταμένης απεργίας στη Βενεζουέλα.

Στο μεταξύ, η εξασθένηση του αμερικανικού νομίσματος ενισχύει τη ζήτηση για χρυσό. Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου κινείται ανοδικά κατά 1% και δοιαπραγματεύεται στα 347,290 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v