Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά για το πετρέλαιο μετά το ράλι

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 1,12% στα 46,70 δολάρια το βαρέλι και το Brent καταγράφει πτώση 0,96% στα 52,35. Κοντά στα υψηλά 9,5 μηνών σταθεροποιείται ο χρυσός.

Σημαντικές πτώσεις καταγράφουν οι ποικιλίες αναφοράς του πετρελαίου μετά το χθεσινό ράλι, εν μέσω συνεχιζόμενης αναταραχής στη βιομηχανία πετρελαίου, εξαιτίας του τυφώνα Χάρβεϊ που έχει διακόψει τη λειτουργία σχεδόν του ενός τετάρτου της αμερικανικής παραγωγικής ικανότητας διύλισης.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 1,12% στα 46,70 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει πτώση 0,96% και διαπραγματεύεται στα 52,35 δολάρια.

Τα futures της βενζίνης έχουν εκτοξευτεί παραπάνω από 28% σε υψηλό δύο ετών, άνω των δύο δολαρίων το γαλόνι, λόγω φόβων για έλλειψη καυσίμων.

«Φαίνεται ότι όλοι πιστεύουν πως ο τυφώνας θα επηρεάσει τα διυλιστήρια περισσότερο απ’ ό,τι την παραγωγή», ανέφερε ο Tony Nunan της Mitsubishi Corp. «Η παραγωγή θα επιστρέψει γρηγορότερα σε σύγκριση με το πετρέλαιο, επομένως απλά θα επιδεινώσει την κατάσταση με τόσο περισσότερο πετρέλαιο», πρόσθεσε.

Εξαιτίας του τυφώνα, η αμερικανική κυβέρνηση στράφηκε στα στρατηγικά της αποθέματα πετρελαίου για πρώτη φορά εδώ και πέντε χρόνια την Πέμπτη, μεταφέροντας ένα εκατ. βαρέλια αργού σε διυλιστήριο στη Λουιζιάνα.

«Αυτός ο τυφώνας έχει πυροδοτήσει μεγάλες δυσκολίες και η εξισορρόπηση έχει καθυστερήσει περισσότερο απ’ ό,τι αναμενόταν», ανέφερε ο Nunan.

Ο χρυσός σταθεροποιείται κοντά σε υψηλά 9,5 μηνών, καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για τη Βόρεια Κορέα.

Το κίτρινο μέταλλο ενισχύεται κατά 0,11% στα 1.323,70 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει μικρότερη άνοδο της τάξης του 0,06% και διαπραγματεύεται στα 17,585 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v