Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,48% στα 45,84 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει πτώση 0,44% στα 47,03 δολάρια. Ανοδικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι.

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου, ενώ νωρίτερα σήμερα κατέγραψαν πτώση μέχρι και 2% στην αρχή της διαπραγμάτευσης, καθώς η αγορά παλεύει με την αμφίβολη προοπτική οι μεγάλοι παραγωγοί να καταφέρουν να συμφωνήσουν σε μειώσεις την Τετάρτη στη Βιέννη.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 0,48% στα 45,84 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει πτώση της τάξης του 0,44% και διαπραγματεύεται στα 47,03 δολάρια το βαρέλι.

Την Κυριακή ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid al-Falih, υποστήριξε ότι η αγορά πετρελαίου θα εξισορροπηθεί από μόνη της το 2017 ακόμη και χωρίς την παρέμβαση των παραγωγών, υπαινισσόμενος για πρώτη φορά πως δεν είναι απαραίτητο οι παραγωγοί να προχωρήσουν σε μειώσεις.

Η δήλωση ενέτεινε την ανησυχία που έχουν επιφέρει οι διαφωνίες στους κόλπους του ΟΠΕΚ, αλλά και εκτός, σχετικά με το ποιος πρέπει να μειώσει και πόσο.

Ο χρυσός ενισχύεται και έχει απομακρυνθεί από τα χαμηλά πολλών μηνών, καθώς αποδυναμώνεται το δολάριο. Το εμπόρευμα εμφανίζει άνοδο της τάξης του 0,97% στα 1.192,50 δολάρια η ουγγιά.

Ανοδικά κινείται και το ασήμι, κατά 1,21% στα 16,755 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v