Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα υψηλότερά του από τον Ιούνιο το πετρέλαιο

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 1,54% στα 49,44 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει άνοδο 1,51% και διαπραγματεύεται στα 51,64 δολάρια. Ανοδικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι.

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο ενώ νωρίτερα σήμερα άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδά του από τον Ιούνιο και μετά, χάρη σε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία τα αμερικανικά αποθέματα πιθανότητα υποχώρησαν για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα, αλλά και λόγω της συμφωνίας του ΟΠΕΚ.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 1,54% στα 49,44 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent διαπραγματεύεται στα 51,64 δολάρια και εμφανίζει άνοδο της τάξης του 1,51%.

Το Αμερικανικό Πετρελαϊκό Ινστιτούτο (API) υποστήριξε την Τρίτη ότι τα αποθέματα αμερικανικού αργού υποχώρησαν κατά 7,6 εκατ. βαρέλια, σηματοδοτώντας την πέμπτη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση σε περίπτωση που η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών για την Ενέργεια (EIA) επιβεβαιώσει τα στοιχεία σήμερα.

Άλλη μια υποχώρηση στα αποθέματα θα ενισχύσει την άποψη ότι χαλαρώνει η υπερπροσφορά που πιέζει τις τιμές ήδη από το 2014. Τα στοιχεία του API, ωστόσο, δεν συνάδουν πάντα με εκείνα της EIA, προειδοποιεί το Reuters. Παράλληλα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα αποθέματα έχουν αυξηθεί κατά 2,6 εκατ. βαρέλια.

Όπως προβλέπει ο Jeffrey Halley, ανώτατος αναλυτής αγορών στην OANDA στη Σιγκαπούρη, η επιβεβαίωση μιας ακόμη μείωσης στα αποθέματα πιθανώς θα οδηγήσει και το αμερικανικό αργό άνω των 50 δολαρίων το βαρέλι.

Ανοδικά κινούνται και ο χρυσός και το ασήμι. Ο χρυσός ενισχύεται κατά 0,48% στα 1.275,80 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι εμφανίζει άνοδο της τάξης του 0,90% στα 17,935 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v