Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το πετρέλαιο

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 1,30% στα 47,21 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει πτώση 1,79% στα 48,36 δολάρια το βαρέλι. Ανοδικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές εξαργύρωσαν την άνοδο 6% μετά τη συμφωνία των παραγωγών να περιορίσουν την παραγωγή για πρώτη φορά εδώ και οκτώ χρόνια.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 1,30% σε 47,21 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει πτώση 1,79% στα 48,36 δολάρια το βαρέλι.

«Βλέπουμε ότι αποσύρουν κάποια κέρδη γιατί είναι πολύς ο καιρός μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ τον Νοέμβριο οπότε θα ακολουθήσουν οι μεμονωμένες ποσοστώσεις», εξήγησε ο Frank Klumpp, αναλυτής πετρελαίου στην Landesbank Baden-Wuerttemberg.

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας του ΟΠΕΚ, περιλαμβανομένων των ποσοστώσεων για κάθε μέλος και τους τρόπους εφαρμογής, πρόκειται να οριστικοποιηθούν τον Νοέμβριο. «Το καρτέλ μας εξέπληξε στην Αλγερία και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι θα μας ξαφνιάσει ξανά», υποστήριξαν και οι αναλυτές της BMI Research.

Ανοδικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι. Ο χρυσός ενισχύεται κατά 0,30% στα 1.330 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι εμφανίζει άνοδο 0,74% στα 19,330 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v