Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτική η πετρελαϊκή αγορά για το deal του ΟΠΕΚ

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν από τα υψηλά δυο εβδομάδων, καθώς η αγορά άρχισε να επικεντρώνεται στην έλλειψη στοιχείων για τη συμφωνία του ΟΠΕΚ

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται οι τιμές του πετρελαίου καθώς η αγορά προβληματίζεται για το πώς θα εφαρμόσει ο ΟΠΕΚ το σχέδιο για τη μείωση της παραγωγής.

Αρχικά οι τιμές κινήθηκαν ανοδικά, συνεχίζοντας το ράλι που ξεκίνησε χθες μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ να μειώσει την παραγωγή κατά 700.000-800.000 βαρέλια ημερησίως. Ωστόσο στη συνέχεια υποχώρησαν από τα υψηλά δυο εβδομάδων, καθώς η αγορά άρχισε να επικεντρώνεται στην έλλειψη στοιχείων για τη συμφωνία.

Τα futures του αμερικανικού αργού κινούνται αυτήν την ώρα 0,3% χαμηλότερα στα 46,91 δολάρια το βαρέλι και του Brent υποχωρούν κατά 0,5% στα 48,44 δολάρια.

«Οι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί και για καλό λόγο. Οι πιο κυνικοί traders διερωτώνται για την πλήρη έλλειψη λεπτομερειών, περιλαμβανομένου του ενδεχομένως προβληματικού ζητήματος του ποιες χώρες θα μειώσουν την παραγωγή», σχολίασε ο αναλυτής της CMC Markets, Michael McCarthy.

Ο ΟΠΕΚ ανέφερε πως οι μειώσεις του κάθε μέλους θα αποφασιστούν στην επόμενη επίσημη συνεδρίασή του τον Νοέμβριο, όταν και μπορεί να υπάρξει πρόσκληση για συμμετοχή στη συμφωνία και σε άλλες χώρες, όπως η Ρωσία.

Η Goldman Sachs εκτιμά πως η συμφωνία θα προσθέσει 7-10 δολάρια στις τιμές του πετρελαίου στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους, όμως πρόσθεσε πως πιο μακροπρόθεσμα είναι επιφυλακτική για την εφαρμογή των προτεινόμενων ορίων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v