Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή άνοδος για το πετρέλαιο

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 0,13% στα 46,38 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent ανεβαίνει 0,84% στα 48,05 δολάρια. Πτώση για τον χρυσό και το ασήμι.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, αν και νωρίτερα σήμερα υποχώρησαν καθώς οι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί ενόψει της συνάντησης των παραγωγών στην Αλγερία.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται ελαφρώς κατά 0,13% στα 46,38 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει άνοδο της τάξης του 0,84% στα 48,05 δολάρια το βαρέλι.

Παρά τις διακυμάνσεις, η τιμή του πετρελαίου οδεύει προς εβδομαδιαία άνοδο.

Οι «μπερδεμένες» κινήσεις του μαύρου χρυσού οφείλονται από τη μία στις ανησυχίες για την αυξανόμενη προσφορά λόγω Ρωσίας, Λιβύης και Νιγηρίας και από την άλλη στην νέα προσπάθεια να επιτευχθεί η πρώτη συμφωνία των παραγωγών για περιορισμό της παραγωγής από το 2008 και μετά.

Παρότι οι περισσότεροι παρατηρητές της αγοράς υποστηρίζουν ότι ένα «πάγωμα» παραγωγής είναι απίθανο, αναλυτές τονίζουν πως μια κάποια μορφή συνεργασίας μεταξύ των εξαγωγέων, η οποία θα μπορούσε τουλάχιστον να εμποδίσει την παραγωγή να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, μπορεί να επιτευχθεί.

Πτωτικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι. Ο χρυσός υποχωρεί κατά 0,24% στα 1.341,50 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι εμφανίζει πτώση 0,84% στα 19,930 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v