Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά το πετρέλαιο μετά την υποχώρηση των αποθεμάτων

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 0,97% στα 45,78 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει άνοδο 0,79% στα 47,20 δολάρια. Ανόδους εμφανίζουν και χρυσός και ασήμι.

Ενισχύονται οι τιμές του πετρελαίου, χάρη στο πιο αδύναμο δολάριο και μια απροσδόκητα μεγάλη πτώση στα αμερικανικά αποθέματα που ενθάρρυναν τους επενδυτές ενόψει και της συνάντησης μεταξύ του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας, που θα συζητήσουν την επόμενη εβδομάδα σχετικά με την υπερπροσφορά.

Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 45,78 δολάρια το βαρέλι και ενισχύεται κατά 0,97%. Το Brent εμφανίζει άνοδο της τάξης του 0,79%, στα 47,20 δολάρια το βαρέλι.

Η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών για την Ενέργεια (EIA) ανακοίνωσε εχθές ότι τα αμερικανικά αποθέματα υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα κατά 6,2 εκατ. βαρέλια. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη πτώση τον τελευταίο χρόνο.

Η μείωση αυτή μαζί με την πιο ευνοϊκή προοπτική για την αμερικανική νομισματική πολιτική, επισκίασαν τις ειδήσεις για το νέο υψηλό ρεκόρ που άγγιξε η ρωσική παραγωγή πετρελαίου και για το γεγονός ότι η Λιβύη εξήγαγε το πρώτο της φορτίο πετρελαίου από το 2014 τουλάχιστον.

Η Ρωσία παρήγαγε περισσότερα από 11 εκατ. βαρέλια την ημέρα αυτή την εβδομάδα.

Ανοδικά κινούνται και ο χρυσός και το ασήμι. Ο χρυσός ενισχύεται κατά 0,39% στα 1.336,60 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι εμφανίζει άνοδο 0,57% στα 19,880 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v