Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά το πετρέλαιο καθώς αυξάνονται οι ελπίδες για συμφωνία

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 1,51% στα 43,68 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent ανεβαίνει κατά 1,27% στα 46,35 δολάρια. Ανοδικά και ο χρυσός και το ασήμι.

Ενισχύεται το πετρέλαιο αφότου η Βενεζουέλα τόνισε ότι οι παραγωγοί εντός και εκτός ΟΠΕΚ είναι κοντά σε συμφωνία για τη σταθεροποίηση της αγοράς, καθώς και λόγω συρράξεων στην Λιβύη που εντείνουν τις εικασίες πως θα διακοπούν οι προσπάθειες για επανεκκίνηση των εξαγωγών αργού από τη χώρα.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 1,51% και διαπραγματεύεται στα 43,68 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει άνοδο 1,27% στα 46,35 δολάρια.

Ο Βενεζουελάνος πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο δήλωσε ότι μια συμφωνία για σταθεροποίηση της αγοράς ενδέχεται να κλείσει μέσα στο μήνα. Η αύξηση στις τιμές αποτελούν αντίδραση στην εν λόγω δήλωση, επιβεβαίωσε ο Ric Spooner, ανώτατος αναλυτής αγορών στην CMC Markets.

Ο αναλυτής πρόσθεσε ότι οι διακοπές στην Λιβύη επίσης στηρίζουν την αγορά: «Το γεγονός ότι δεν είναι ικανή να φορτώσει ούτε το πρώτο της πλοίο, είναι υπενθύμιση ότι μπορεί να είναι δύσκολο για τη Λιβύη να αυξήσει την παραγωγή», εξήγησε.

Ανοδικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι. Ο χρυσός ενισχύεται κατά 0,52% στα 1.317,10 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι εμφανίζει μεγαλύτερη άνοδο της τάξης του 1,61%, στα 19,165 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v