Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά το πετρέλαιο μετά την έκθεση της ΙΕΑ

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 2,18% στα 45,28 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει πτώση 1,84% στα 47,43 δολάρια. Ενισχύονται χρυσός και ασήμι.

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου λόγω της νέας εκτίμησης του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA) ότι η υπερπροσφορά θα κρατήσει και μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2017, αν και το εμπόρευμα κινούνταν πτωτικά ήδη από πριν, λόγω ανησυχιών για την αύξηση των δραστηριοτήτων εξόρυξης στις ΗΠΑ.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 2,18% και διαπραγματεύεται στα 45,28 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent είναι στα 47,43 δολάρια και εμφανίζει πτώση της τάξης του 1,84%.

Η ΙΕΑ τόνισε ότι η παγκόσμια ζήτηση θα υποχωρήσει απότομα τη στιγμή που τα αποθέματα διαρκώς αυξάνονται. Διευκρίνισε πως η ζήτηση από τα διυλιστήρια αναπτύσσεται με τον πιο αργό ρυθμό της τελευταίας δεκαετίας, καθώς και ότι τα αποθέματα του ΟΟΣΑ αγγίζουν το υψηλό ρεκόρ των 3,111 δισ. βαρελιών.

Traders, παράλληλα, επισημαίνουν ότι οι τιμές πέφτουν λόγω ανανεωμένης ανησυχίας για την αυξανόμενη δραστηριότητα εξόρυξης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ανοδικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι. Ο χρυσός ενισχύεται κατά 0,60% στα 1.333,50 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι εμφανίζει άνοδο 1,18% στα 19,225 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v