Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το πετρέλαιο λόγω φόβων υπερπροσφοράς

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 1,77% στα 45,07 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent διαπραγματεύεται στα 47,25 δολάρια και εμφανίζει πτώση 1,58%. Πτωτικά κινούνται χρυσός και ασήμι.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι αμερικανικές εταιρίες εξόρυξης πρόσθεσαν εξέδρες και οι παραγωγοί προσαρμόζονται στο φθηνότερο αργό. Παράλληλα οι κερδοσκόποι μείωσαν τα πονταρίσματα σε περαιτέρω άνοδο τιμών.

Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 45,07 δολάρια το βαρέλι και υποχωρεί κατά 1,77%, ενώ το Brent είναι στα 47,25 δολάρια και εμφανίζει πτώση 1,58%.

Traders τονίζουν ότι οι πτώσεις στην τιμή σήμερα και την Παρασκευή οφείλονται στην αυξανόμενη δραστηριότητα στην εξόρυξη των Ηνωμένων Πολιτειών εν μέσω υπερπροσφοράς στην αγορά πετρελαίου.

O Matt Stanley της Freight Investor Services στο Ντουμπάι, τόνισε πως «η δυναμική του σχιστολιθικού πετρελαίου» είναι ο κύριος λόγος για την πτώση στις τιμές.

Οι Αμερικανοί παραγωγοί αύξησαν τις εξέδρες εξόρυξης για δέκατη εβδομάδα μέσα στις 11 τελευταίες, σύμφωνα με έκθεση της Baker Hughes. Πρόκειται για το μεγαλύτερο σερί εβδομάδων χωρίς μείωση εξεδρών από το 2011 και μετά.

Η αγορά πιέζεται επίσης και από τις προσδοκίες για άλλη μια «πλημμύρα» προϊόντων διύλισης από την Κίνα αργότερα φέτος, καθώς παραπαίει η ζήτηση στη μεγαλύτερη ασιατική οικονομία και καταναλωτή πετρελαίου.

Λιγότερη εμπιστοσύνη εμφανίζουν και οι κερδοσκόποι, για την πιθανότητα αυξήσεων στις τιμές του εμπορεύματος, μειώνοντας τις θέσεις long σε αμερικανικό αργό για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα.

Πτωτικά κινούνται και χρυσός και ασήμι. Ο χρυσός υποχωρεί κατά 0,10% στα 1.333,10 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι εμφανίζει πτώση 1,67% στα 19,045 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v