Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύεται το πετρέλαιο λόγω αμερικανικών αποθεμάτων

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 1,80% στα 46,32 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent ανεβαίνει κατά 1,60% στα 48,75 δολάρια. Ανόδους εμφανίζουν χρυσός και ασήμι.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου καθώς στοιχεία σχετικά με την αμερικανική βιομηχανία έδειξαν ότι μειώθηκαν τα αποθέματα αμερικανικού αργού, μεταβολή που αντανακλά έναν προσωρινό αντίκτυπο από την τροπική καταιγίδα Hermine.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 1,80% και διαπραγματεύεται στα 46,32 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent είναι στα 48,75 δολάρια και εμφανίζει άνοδο της τάξης του 1,60%.

Τα αμερικανικά αποθέματα κυμαίνονται γύρω από υψηλά ρεκόρ τα τελευταία δύο χρόνια, ωστόσο η καταιγίδα Hermine οδήγησε την περασμένη εβδομάδα σε απώλεια παραγωγής.

Οι αναλυτές, πάντως, επισημαίνουν ότι πρόκειται για προσωρινή εξέλιξη: «Η μεγάλη μείωση στο αργό ήταν προσωρινή κίνηση. Η ευρύτερη εικόνα είναι απαισιόδοξη. Τα στοιχεία για τα αποθέματα είναι μόνο ένα μικρό εμπόδιο στην πτωτική πορεία», εκτίμησε ο Tamas Varga, αναλυτής στην PVM Oil Associates στο Λονδίνο.

Ανοδικά κινούνται και ο χρυσός και το ασήμι. Ο χρυσός ενισχύεται κατά 0,28% στα 1.353 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι εμφανίζει άνοδο 0,82% στα 20,010 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v