Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά το πετρέλαιο λόγω αμερικανικών αποθεμάτων

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 2,13% στα 44,99 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent διαπραγματεύεται στα 46,77 δολάρια και ανεβαίνει κατά 1,94%. Ανοδικά χρυσός και ασήμι.

Ενισχύονται οι τιμές του πετρελαίου χάρη σε μια μεγάλη απροσδόκητη πτώση στα αποθέματα αμερικανικού αργού και καθώς απεργούν οι εργαζόμενοι σε νορβηγικές υπηρεσίες πετρελαίου, απειλώντας την παραγωγή από τη Βόρεια Θάλασσα.

Το αμερικανικό αργό εμφανίζει άνοδο της τάξης του 2,13% στα 44,99 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent ενισχύεται κατά 1,94% στα 46,77 δολάρια.

Σύμφωνα με στοιχεία του American Petroleum Institute (API), τα αμερικανικά αποθέματα εμφάνισαν μια μεγάλη πτώση 7,5 εκατ. βαρελιών σε 507,2 εκατ. βαρέλια. Πρόκειται για σχεδόν τη διπλάσια μείωση απ' ότι ανέμεναν οι αναλυτές.

«Το πετρέλαιο έχει αυτή τη στιγμή τους δικούς του θετικούς παράγοντες που το κινούν. Η απροσδόκητη πτώση που έδειξε το API μέσα σε μια νύχτα προφανώς οδηγεί στο ερώτημα του αν θα δούμε την ίδια πτώση και στα σημερινά επίσημα στοιχεία για τα αποθέματα», τόνισε ο στρατηγικός αναλυτής της CMC Markets, Jasper Lawler.

Τα επίσημα στοιχεία αναμένεται να δημοσιευτούν από την αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών για την Ενέργεια (EIA) αργότερα σήμερα.

Άλλος παράγοντας που ενισχύει τις ανοδικές πιέσεις είναι μια απεργία στην Νορβηγία που θα μπορούσε να επηρεάσει την παραγωγή από την μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγό περιοχή της δυτικής Ευρώπης.

Ωστόσο οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η άνοδος μπορεί να μετριαστεί από τη διστακτικότητα της αγοράς ενόψει της απόφασης της Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς της Fed για τα επιτόκια αργότερα μέσα στην ημέρα.

Ανοδικά κινούνται και ο χρυσός και το ασήμι. Ο χρυσός ενισχύεται κατά 0,43% στα 1.323,90 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι εμφανίζει μεγαλύτερη άνοδο της τάξης του 1,23% στα 19,515 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v