Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το πετρέλαιο - Εξανεμίζονται οι ελπίδες για συμφωνία

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 1,46% στα 45,26 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent διαπραγματεύεται στα 46,63 δολάρια και εμφανίζει πτώση 1,52%. Πτωτικά επίσης κινούνται χρυσός και ασήμι.

Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο καθώς φθίνει η αισιοδοξία για την επίτευξη συμφωνίας που θα περιόριζε την παραγωγή, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των παραγωγών στην Αλγερία.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 1,46% στα 45,26 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent διαπραγματεύεται στα 46,63 δολάρια το βαρέλι και εμφανίζει πτώση της τάξης του 1,52%.

Η Σαουδική Αραβία εξάλειψε σήμερα τις ελπίδες για συμφωνία, καθώς πηγές από τους κόλπους του ΟΠΕΚ τόνισαν ότι οι διαφορές του βασιλείου με το αντίπαλο Ιράν είναι πολύ μεγάλες.

«Στην πραγματικότητα όλα εξαρτώνται από το τι συμβαίνει στην Αλγερία (...) από την προοπτική ή μη προοπτική μιας συμφωνίας για την προσφορά», επιβεβαίωσε ο Olivier Jakob, αναλυτής πετρελαίου στην Petromatrix. «Δεν υπάρχει καμία άλλη ουσιαστική εξέλιξη που να είναι πιο σημαντική από την Αλγερία», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο Ρώσος υπουργός Πετρελαίου τόνισε σήμερα ότι η χώρα του προτίθεται να «παγώσει» την παραγωγή στα τρέχοντα επίπεδα. Η ρωσική παραγωγή, ωστόσο, έχει αγγίξει το τελευταίο διάστημα τα ιστορικά υψηλά των 11,75 εκατ. βαρελιών την ημέρα.

Πτωτικά κινούνται επίσης ο χρυσός και το ασήμι. Ο χρυσός υποχωρεί κατά 0,25% στα 1.340,80 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι εμφανίζει πτώση 0,54% στα 19,490 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v